Primarul Cătălin Cherecheş: Noua organigramă de personal. Mai multe posturi de directori, directori adjuncţi şi şefi de departamente vor fi desfiinţate

Administraţia municipiului Baia Mare va desfiinţa mai multe posturi de directori, directori adjuncţi şi şefi de departamente a căror salarii oscilează între 6.000 şi 12.000 de lei, pentru a putea continua programul de dezvoltare locală, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

‘Noua organigramă a municipiului Baia Mare, raportat la ceea ce am comunicat public în şedinţă cu cei din conducerea structurilor primăriei, respectiv, faptul că vom reduce numărul posturilor de conducere, în primul rând, şi ca un prim pas, următorul pas va fi acela de a reaşeza structurile într-o manieră funcţională mult mai eficientă. Din această perspectivă vă anunţ faptul că se va desfiinţa postul de administrator public, director al Direcţiunii Generale de Acţiune Civică, director general al Direcţiei de Dezvoltare Publică, director general al Direcţiei de Administraţie Publică, posturile de director al Direcţiei de Cheltuieli şi director al Direcţiei de Venituri, postul de director executiv adjunct al Direcţiei de Ordine Publică şi director adjunct control din aceiaşi structură al Poliţiei Locale, iar structurile desfiinţate se vor găsi în actualele servicii sau altele noi şi personalul absorbit pe posturi şi funcţii de execuţie’, a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a precizat că majoritatea celor care ocupă aceste posturi au salarii cuprinse între 6.000 de lei şi 12.000 de lei, iar eficienţa profesională sub aşteptări.

‘Toate aceste funcţii de directori, directori adjuncţi şi şefi de departamente sunt plătite lunar cu salarii care încep de la 6.000 de lei, ajung la 7.000- 9.000 de lei, şi chiar la 12.000 de lei, însă eficienţa celor din posturi, modestă, sub aşteptări (…) Primăria municipiului Baia Mare nu este o instituţie socială şi nu îşi poate permite acest gen de salarii, iar cine va fi nemulţumit este liber să-şi caute un alt loc de muncă. Intenţia noastră e să folosim fondurile pentru proiectele de dezvoltare urbană, nu să-i investim în salarii şi suntem decişi să facem acest lucru. În anul 2016, bugetul pentru salarizarea anuală a personalului a fost de 2,5 milioane lei, ca să ajungem acum la peste 6 milioane lei’, a declarat Cătălin Cherecheş.

Edilul a subliniat că instituţia ar putea funcţiona şi cu 30% din actualii angajaţi, însă cei mai buni din punct de vedere profesional.

Primarul municipiului Baia Mare a mai arătat că speră ca din luna noiembrie sau la începutul lunii decembrie, instituţia să intre în lucru cu noua organigramă de personal.

Publicată de Cătălin Cherecheș pe Joi, 4 Octombrie 2018

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.