Primarul Cherecheş şi Consiliul Local au aprobat documentaţia pentru reabilitarea termică a încă 16 blocuri de locuit

Aleşii locali băimăreni au aprobat joi în şedinţă extraordinară convocată de primarul Cătălin Cherecheş. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte importante dintre care amintim de aprobarea unor proiecte care prevăd reabilitarea termică a altor 16 blocuri de locuinţe din municipiul Baia Mare.
Aleşii au aprobat documentaţia tehnico-economică, respectiv depunerea spre finanţare şi angajarea cheltuielilor de la bugetul local, pentru ca şi aceste imobile să poată fi reabilitate termic. Investiţia atrage după sine creş­terea performanţei energetice, dar aduce şi un mare plus din punct de vedere estetic oraşului nostru. Din acest lot de 16 blocuri, depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării, fac parte clădiri situate pe bulevardele principale ale oraşului, dar şi în zone importante ale municipiului.
„Vreau ca aceste proiecte să fie un model, pentru a da curaj şi altor cetăţeni să intre în acest proiect” – Cătălin Cherecheş
Primarul băimărean spu­ne că îşi doreşte ca aceste reabilitări să fie un model pentru băimăreni, astfel încât ei să aibă încredere în aceste proiecte şi să dorească să intre într-un astfel de program, cu atât mai mult cu cât cota lor de plată este de doar 10%.
Primele blocuri care au intrat în acest an în programul de reabilitare termică, pe fonduri europene au fost cele de pe străzile Alexandru Odobescu nr. 7, George Enescu nr. 2, Dr. Victor Babeş 13 – scările A şi B, Victor Babeş nr. 21 – scările A şi B, Victoriei nr. 54 şi bdul. Decebal nr. 16. În etapa a doua au fost incluse blocurile de pe str. Culturii nr.1 şi din Piaţa Revoluţiei – blocurile nr. 2, 3, 4 şi 5. Demersurile continuă, administraţia publică locală având intenţia de a include în acest proiect cât mai multe blocuri de locuit din municipiul Baia Mare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“Este vorba de blocurile Bd. Bucureşti nr.5, Bd. Bucureşti nr.8, Bd.Bucureşti nr.6 scara D, Bd. Unirii nr.7 scările A, B, C şi D, strada Agriculturii nr.10, Bd. Unirii nr.5A, strada Progresului nr, 52, 54, 56, 58 şi 60, strada Victoriei nr. 57, Bd. Republicii 48 scările A şi B, Bd. Republicii 52, Bd. Traian nr. 6, Bd. Independenţei 20 şi Bd. Decebal nr. 14. Sunt 16 blocuri sau tronsoane de blocuri care vor intra în reabilitare”.

“Este un proiect important pentru municipiul Baia Mare din perspectivă estetică, dar şi din punct de vedere energetic, aici avantajaţi fiind cetăţenii care vor cheltui mai puţin pentru întreţinere şi plata facturii la gaz. Vreau ca aceste proiecte să fie un model, pentru a da curaj şi altor cetăţeni să intre în acest proiect. Componenta pe care o acoperă cetăţenii este, conform hotărârii de Consiliu Local pe care am promovat-o, doar de 10%, diferenţa fiind acoperită de Consiliul Local, respectiv Ministerul Dezvoltării, din fonduri europene”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.