PRIMARUL interimar Rob Marinel, „premiază” performanța sportivă cu comisii de verificare

Interimarul de la Primăria Baia Mare, Rob Marinel, „premiază” performanța sportivă cu comisii de verificare. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, interimarul a introdus pe ordinea de zi suplimentară a întâlnirii un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză și verificare a activității Clubului Sportiv Minaur Baia Mare.

Acest lucru se întâmplă la câteva zile după ce echipa masculină de handbal și-a asigurat matematic promovarea în Liga Națională și după ce Ionuț Marta, directorul general al clubului de drept public, și-a „permis” să lupte pentru bugetul celor două echipe.

În discursul său de susținere a proiectului, interimarul Rob a arătat necesitatea înființării acestei comisii pe motiv că Forumul Democrat German, formațiunea pe care o reprezintă în Consiliul Local, l-a însărcinat să pună în practică o strategie de dezvoltare a sportului băimărean. Doar că spusele interimarului au avut, la fel ca minciuna, picioare scurte.

„FDGR-ul nu are nicio strategie de acest gen în momentul de față. Nu știu de ce a spus ceea ce a spus domnul Rob în ședință”, a spus Clara Sinn, președintele Forumului Democrat German din România, filiala Maramureș, și consilier local conform actualmm.ro.

„FDGR-ul nu are nicio strategie. Nu știu la ce strategie s-a gândit domnul Rob. Nici comisia nu știm ce urma să verifice pentru că am aflat de proiectul ăsta la începutul ședinței”, a spus Ștefan  Lupșa, consilier local din partea FDGR .

Potrivit unor surse apropiate de interesul Partidului Social Democrat Maramureș, interimarul Rob nu a dorit această comisie decât pentru a reuși să aibă un act prin care să poată da înapoi bazele sportive Ministerului Tineretului și Sportului conform actualmm.ro.

„Dacă această comisie are legătură cu verificarea activității sportive, noi suntem pentru constituirea acesteia. Dar dacă comisia are legătură cu faptul că am avut curajul să vorbesc la ședința anterioară și să apăr bugetul clubului de handbal, atunci vreau să vă spun că pentru mine un ghiocel reprezintă un vestitor al primăverii și nu o poziție în care trebuie să stau în fața celor care propun astfel de comisii”, a spus Ionuț Marta, directorul general al CS Minaur Baia Mare.

„Nu mi se pare logică o astfel de comisie având în vedere că echipa masculină de handbal și-a îndeplinit obiectivul, iar în contabilitate se vede că toate demersurile făcute de club și deconturile sunt legale.

Ionuț Marta este un om care a crescut în sala de sport și nu trebuie să ne îndoim de capacitatea sa de a conduce un club. Împreună cu echipa de conducere face ca lucrurile să funcționeze legal la club”, a spus Daniela Băzarea, consilier local PER.

„Eu nu înțeleg ce se dorește să se verifice la Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, pentru că în proiectul de hotărâre nu este specificat acest lucru”, a mai adăugat Marin Brăgaru.

 

Citeste mai mult pe actualmm.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.