Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș : România suntem noi, România suntem toți !

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș : România suntem noi, România suntem toți !

„Nu suntem toți la fel, dar suntem cu toții români!”

Astfel începe mesajul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, un mesaj plin de emoție adresat băimărenilor, adresat românilor de pretudindeni:

„De la cei care ne-am născut pe pământul sfânt al României și am ales să rămânem aici să luptăm pentru noi și generația de mâine, până la cei care și-au căutat un rost în altă parte , pentru a le pune pâine pe masa copiilor, dar care susțin economia românească și își planifică să revină într-o bună zi pe pământul natal.

România e în sufletul nostru, al tuturor , indiferent câte opinii și situații ne despart. Inima fiecăruia dintre noi bate românește, chiar dacă de multe ori ne lăsăm influențați de cei care vor să ne dezbine. La 1 Decembrie , începând cu anul 1990, sărbătorim Ziua Națională a României. Această sărbătoare marcheză și un eveniment istoric, unirea Transilvaniei cu România . În această zi , deși fiecare generație are propriile proiecte și idei, ar trebui să ne întoarcem cu gândul la predecesorii noștri și la valorile pe care le-au avut la baza gândirii și acțiunii lor. Să nu lăsăm ura și dezbinarea să stea la baza proiectelor noastre. Să ne alegem mai bine sursele de informare , să nu permitem nimănui să ne impună cum să gândim , ce să facem. Să gândim liber, să cântărim fiecare cuvânt și acțiune, iar la baza a tot ce facem , personal și profesional , să fie respectul , demnitatea , iubirea față de aproapele nostru, față de comunitate și țară.Doar astfel , Dumnezeu va binecuvânta fiecare gând bun și acțiunea noastră. Să lăsăm deoparte problemele noastre care ne macină, să ne lăsăm conduși de iubirea pe care o purtăm țării și celor din jurul nostru. Să ne aducem aminte negreșit de cei care s-au jertfit pentru integritatea și libertatea poporului și a României. Să ne rugăm pentru liniștea eroilor neamului românesc, păstrându-le vie memoria prin predarea acestei lecții copiilor noștri.Nu trebuie să permitem nimănui să știrbească iubirea și respectul față de români și pentru România. Avem datoria morală de a face zi de zi, clipă de clipă, tot ceea ce este corect și necesar pentru a păstra intacte valorile morale și materiale , integritatea țării contribuind în același timp la dezvoltarea continuă a României.Pentru că noi toți, și fiecare dintre noi, indiferent de vârstă , de statutul social suntem România! De noi depinde viitorul.Mă închin cu iubire și nemăsurat respect în fața simbolurilor și valorilor care formează și reprezintă România. Bunul Dumnezeu să protejeze și să binecuvânteze românii și România! ”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.