Primarul Sebastian Alin Bîrda: Capela de la Calvarie, simbol al orașului Baia Sprie,  va fi amenajată luminos de  sărbători!

Primarul Sebastian Alin Bîrda: Capela de la Calvarie, simbol al orașului Baia Sprie,  va fi amenajată luminos de  sărbători!

Capela Calvaria din Baia Sprie construită în 1848,    situată pe dealul Mina, reprezintă pentru localnici un simbol al credinței care veghează   pentru bunăstarea orașului.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă , din inițiativa primarului Sebastian Alin Bîrda,  capela va suferi o amenjare luminoasă exterioară, spre satisfacția băisprienilor .

Primarul Sebastian Alin Bîrda: “ În timpuri în care simțim că sărbătorile de iarnă care vin vor fi puțin diferite în manifestare, dar cred, autentice în suflet și credință, simt că trebuie să acordăm mai multă atenție patrimoniului și simbolurilor locale.

Capela de la Calvarie merită pusă în valoare, atât datorită simbolismului și însemnătății pe care o are pentru o mare comunitate a orașului, cât și datorită pitorescului și a potențialului de „frumos” oferit de locația în care se află.

În răstimpul care ne desparte de Sărbătorile Crăciunului, pregătim amenajarea luminoasă exterioară a capelei și sper că rezultatul va fi unul care îi va bucura pe băisprieni.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.