Primăvara anului 2015 va reprezenta, pentru PSD Maramureș, o perioadă a deciziilor majore!

psdPSD Maramureș propune prioritizarea investițiilor guvernamentale în anul 2015, pentru susținerea proiectelor comunităților locale și continuarea bunei guvernări în acest sens, guvernare care și-a dovedit eficiența pe tot parcursul anului 2014. În anul bugetar care s-a încheiat în luna decembrie, comunitățile locale au beneficiat de investiții guvernamentale deosebit de importante, dar fără continuarea finanțărilor și în 2015, multe dintre proiectele demarate anul trecut nu vor putea fi finalizate. Felicităm, în același timp, Guvernul Ponta care este primul guvern post-decembrist ce a făcut un pas curajos în eliminarea deciziei politice din decizia de finanțare a bugetelor comunităților locale. Prin stabilirea limitelor de venituri proprii pe categorii de unități administrativ teritoriale (UAT), multe localități beneficiază, în acest an, de sume considerabile pentru promovarea proiectelor de interes local. Se asigură, în acest fel, o dezvoltare echilibrată a tuturor UAT-urilor și se dă șansa fiecărui cetățean de a beneficia de servicii publice și sociale la standarde ridicate.

În același timp, susținem analizarea modului de distribuire a sumelor de echilibrare pentru bugetele locale pentru unele unități administrative care nu beneficiază, în acest an, de sume suficiente pentru asigurarea cheltuielilor minime de funcționare. Chiar dacă numărul acestora este redus și vorbim, punctual, doar de câteva UAT-uri, susținem nevoia acordării unor compesanții pentru ca și aceste comunități să beneficieze de fonduri suficiente.

Primăvara anului 2015 va reprezenta, pentru PSD Maramureș, o perioadă a deciziilor majore. Suntem convinși de faptul că, prin unitate și alături de partenerii noștri loiali din UNPR, PC și PLR, toate proiectele pe care Guvernul PSD le va propune, atât la nivel național, cât și la nivel județean, vor beneficia de atenția și susținerea cuvenită, pentru a se lua cele mai coerente decizii pentru cetățeni și pentru a crea un plus de prosperitate fiecărui român.

Avem convingerea că toți aleșii locali, județeni sau naționali își doresc același lucru, respectiv binele românilor și a celor care ne-au  acordat un vot de încredere, la fiecare scrutin electoral. Este de datoria noastră, a tuturor, să găsim cea mai coerentă și benefică formulă de comunicare și conlucrare, pentru a crea premisele unei vieți mai bune pentru români.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.