Primii români care au votat incepand cu ora 20.00 sunt cei care traiesc in Noua Zeeladă

MAE: Românii din Noua Zeelandă votează primii, cei de pe coasta de Vest a SUA – ultimii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, datorită diferențelor de fus orar, votul începe în afara țării, la secția de votare din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul serii de sâmbătă, la ora 20,00, ora României (ora 7,00, ora locală), și se termină la secțiile de votare de pe coasta de Vest a SUA și Canada (Vancouver) în cursul dimineții de luni, ora 7,00, ora României (ora 21.00, ora locală).

„MAE a luat toate măsurile organizatorice necesare pentru buna desfășurare a procesului de votare în străinătate la alegerile pentru președintele României, în conformitate cu atribuțiile ce-i revin prin lege. Cetățenii români cu drept de vot, din străinătate, sunt așteptați la urne, la secțiile de votare comunicate anterior și indicate pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014. Reamintim că intervalul orar în care se poate vota este același ca în România. Specificul votului în străinătate este că datorită diferențelor de fus orar votul începe în afara țării la secția de votare din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul acestei seri, ora 20.00, ora României (ora 7.00, ora locală) și se termină la secțiile de votare de pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Portland) și Canada (Vancouver), în cursul dimineții de luni, 3 noiembrie, ora 7.00 ora României (ora 21.00, ora locală)”, informează MAE într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în vederea unei informări corecte și operative cu privire la procedura electorală, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-urile instituției, ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare, de la mijlocul lunii septembrie, o secțiune special dedicată alegerilor pentru președintele României în anul 2014.

Toate detaliile privind procedura de vot sunt disponibile accesând „Ghidul alegătorului român din străinătate”, material realizat de MAE în colaborare cu AEP, disponibil și el în cadrul aceleași secțiuni.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.