Primul protest în stradă la adresa lui Klaus Iohannis

iohanis95 de zile. Atât a trecut de la preluarea mandatului de preşedinte de către Klaus Iohannis şi primul protest în stradă la adresa sa. Joi, 26 martie, la ora 11.00, în faţa Palatului Cotroceni are loc un “Protest împotriva umilirii lui Avram Iancu”. Cu această ocazie, reprezentanţii Partidului România Unită, în frunte cu deputatul Bogdan Diaconu, vor depune la Cotroceni o scrisoare deschisă adresată lui Iohannis.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele a retrimis în Parlament legea prin care Avram Iancu era declarat erou naţional.

Scrisoarea deschisă adresată lui Iohannis:

“Domnule Președinte,

Ați comis o mare greșeală refuzând să promulgați legea prin care Avram Iancu este declarat ”Erou al Națiunii Române”. Folosindu-vă de pretexte procedurale ați umilit public un simbol al națiunii române și un Erou incontestabil al poporului român despre ale cărui merite în rezistența națională din Transilvania aflată sub ocupație maghiară ar fi trebuit să aveți cunoștință.

V-ați alăturat astfel unui șir lung de politicieni din România care au îngropat istoria adevărată a acestor meleaguri, tranzacționând la bursa voturilor politice și a majorităților parlamentare de conjunctură nu doar resursele și bunurile țării, ci și tradițiile, istoria și cultura sa.

Vă solicit pe această cale să nu persistați în greșeala pe care ați comis-o cu scopul de a atrage UDMR la guvernare alături de PNL și să nu vă folosiți de influența pe care o aveți în fostul Dvs. partid pentru a tărăgăna la nesfârșit această lege în Parlament, cu scopul de a câștiga în acest fel prietenia și voturile UDMR care s-a manifestat fățiș împotriva recunoașterii meritelor lui Avram Iancu.

Vă consider responsabil pentru amânarea pe termen nedefinit a promulgării acestei legi, precum și de îngroparea ei în Parlament unde setea de voturile UDMR va trena retrimiterea legii spre promulgare. Considerați că astfel v-ați spălat pe mâini, iar responsabilitatea neadoptării legi va cădea în sarcina altora. Românii nu se lasă înșelați. Sunteți direct vinovat de umilirea publică a lui Avram Iancu a cărui memorie este plimbată acum prin birocrația intereselor meschine ale politicii Dvs. și scoasă la mezat pentru modificarea majorității parlamentare.

Ați demarat ca președinte al României printr-o trădare a interesului național și a memoriei acestui popor, la nici trei luni de la instalare. E timpul să vă reconsiderați opțiunile. Sunteți președinte al unui popor cu o istorie mai vastă în timp și mai adâncă în semnificații decât puteți cuprinde. Respectați-o chiar dacă nu o înțelegeți și nu confundați interesele Dvs. de moment cu aspirațiile poporului român! Românii au supraviețuit multor invazii mai grele decât nepăsarea unui președinte față de trecutul și de sacrificiile lor, care, printre altele, au făcut cu putință ca Dvs. să fiți președintele unui stat suveran și să vă mândriți în lume că reprezentați o țară! Dacă românii nu l-ar fi urmat pe Avram Iancu, astăzi ați fi avut numele maghiarizat și ați fi fost cel mult un funcționar al unei puteri străine, nu președintele României. Măcar din respect față de oportunitățile pe care vi le-a oferit această țară, nu mai blocați prin pârghii politice legea care recunoaște meritele lui Avram Iancu!”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.