Primul rănit în accidentul din Bulgaria a fost adus cu un elicopter la București

Primul rănit din accidentul din Bulgaria a fost adus, duminică, în jurul orei 13,00, cu un elicopter, pe stadionul Ștefan cel Mare din București.

„Primul dintre cei șase răniți a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

El a precizat că în cursul zilei urmează să fie adus un al doilea rănit, cu un alt elicopter, în timp ce alți patru răniți vor ajunge și în țară cu un elicopter de mari dimensiuni.

Raed Arafat a mai spus că doi pacienți vor fi aduși la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în accidentul din Bulgaria.

 

„La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenții medicale de urgență, formate din medici și asistenți SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniților și vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului. (…) Întreaga operațiune de intervenție medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI”, precizează MAI.

La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul implicat în accident, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie.

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula duminica de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo si Veliko Târnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.