Primul semn că ești infectat cu Omicron! 89% din pacienți au raportat acest simptom

Un număr record de cazuri de Omicron COVID sunt confirmate zilnic în toată lumea, astfel încât din ce în ce mai mulți lideri europeni decid să ia măsuri suplimentare de protecția împotriva acestuia.

Potrivit experților, simptomele noii variante de coronavirus sunt diferite de celelalte variante cunoscute, cum ar fi Delta, care anterior era dominantă în Marea Britanie.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Un raport recent al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că 89% dintre cei infectați cu Omicron au toți același prim semn că sunt infectați cu COVID-19.

Oamenii de știință au raportat că cei care au fost testați pozitiv cu noua variantă prezintă tuse uscată și senzația de zgârietură în gât. Unele dintre celelalte simptome timpurii includ oboseala, congestia sau rinoreea, scrie Mirror.com.

Noi restricții dure în toată Europa din cauza răspândirii rapide a Omicron

Națiuni precum Germania și Portugalia au anunțat restricții după Crăciun și măsuri mai mari de distanțare socială.

Cel mai înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății de pe continent, Hans Kluge, este de părere că se apropie „o altă furtună” și că guvernele ar trebui să se pregătească pentru o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această creștere va împinge sistemele de sănătate spre pragul colapsului.

Omicron este deja tulpina dominantă în multe țări europene

Germania a anunțat că, începând cu 28 decembrie, va reimpune limitarea adunărilor private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca, de asemenea, cu ușile închise.

„Coronavirusul nu ia o pauză de Crăciun”, a declarat marți cancelarul german Olaf Scholz. „Nu putem – și nu trebuie – să închidem ochii în fața acestui următor val care începe să se profileze deasupra noastră”, a adăugat el.

Între timp, Portugalia a dispus ca barurile și cluburile de noapte să se închidă începând cu 26 decembrie și a făcut obligatorie munca de acasă până la 9 ianuarie.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a exclus orice noi restricții pentru Anglia înainte de Crăciun, dar Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au anunțat restricții pe plan social.

Unii lideri europeni încearcă să amâne restricțiile până după sărbători

În Suedia, barurile, cafenelele și restaurantele vor putea servi doar oaspeți așezați începând de miercuri, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă dacă este posibil. Ministrul sănătății, Lena Hallengren, a declarat că se așteaptă ca numărul cazurilor de Omicron să crească și a avertizat că „povara asupra sistemului de sănătate este în creștere”, scrie BBC, citat de Mediafax.

Olanda a introdus deja restricții, anunțând luni o izolare strictă, dar corespondentul BBC Europa, Nick Beake, spune că alți lideri europeni doresc să amâne, dacă este posibil, controalele mai stricte până după perioada sărbătorilor.

Europa a înregistrat deja peste 89 de milioane de cazuri și 1,5 milioane de decese legate de Covid

Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută, dar acum s-a răspândit în întreaga lume. Datele din întreaga lume sugerează că tulpina ar putea fi mai infecțioasă, dar nu există încă dovezi că provoacă boli mai grave. A fost detectată în cel puțin 38 din cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS – care include Rusia și Turcia – și este dominantă în mai multe dintre ele, precizează organizația.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.