Prins cu mâța în sac. Președintele Clubului FCM Baia Mare, Cristian Șpan a făcut deconturi pe bază de documente fictive către Primăria Baia Mare!

Prins cu mâța în sac. Președintele Clubului FCM Baia Mare, Cristian Șpan a făcut  deconturi pe bază de documente  fictive către Primăria Baia Mare!

Primăria Baia Mare a fost mințită timp de doi ani de zile de către Cristian Șpan, președintele clubului FCM Baia Mare și denunțătorul care a orchestrat întregul dosar în care este cercetat primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Acesta, fiind în perioadă de probațiune după ce a fost arestat cu suspendare a făcut deconturi pe bază de chitanțe și facturi fictive către Primăria Baia Mare. Situația a fost semnalată în raportul Curții de Conturi, iar Primăria Baia Mare și Consiliul Local urmează să recupereze sumele.

Raportul Curții de Conturi spune că Asociația Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare a prejudiciat bugetul local cu 152.663 de lei, bani din deconturi făcute pe baza unor documente (facturi și chitanțe) nereale.

Conform datelor raportului, Cristian Șpan a realizat aceste deconturi fictive către Primăria Baia Mare în perioada 2014-2015.

Auditul realizat de către primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș au arătat aceste neclarități, fapt care a determinat conducerea primăriei de la acea vreme să stopeze surse de finanțare către Clubul FCM Baia Mare.

Acesta ar fi putut fi unul dintre motivele pentru care președintele FCM Baia Mare a vrut răzbunare și a făcut denunțul penal împotriva lui Cătălin Cherecheș, orchestrând și probe la dosarul acestuia.

La începutul anului 2016 clubul condus de către Cristian Șpan avea datorii impresionante. Este vorba despre  200.000 de lei către bugetul de stat și 400.000 de lei la bugetul local.

Din cauza acestor datorii și a nelegalității deconturilor depuse în 2015 de către Cristian Șpan la primărie, primarul  Cătălin Cherecheș a comunicat clubului FCM Baia Mare prin adresa emisă la începutul anului 2016 că nu se îndeplinesc condițiile legale pentru finanțarea funcționării echipei în anul 2016.

Ioan Petre

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.