PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE TRANSPORTA CU AUTOTURISMUL 7500 PACHETE CU ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ

PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE TRANSPORTA CU AUTOTURISMUL 7500 PACHETE CU ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ

Poliţiştii maramureşeni au depistat în trafic, pe raza oraşului Dragomireşti, un autoturism cu care erau transportate 7500 pachete cu ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul, ce nu avea drept de circulaţie în România, a fost indisponibilizat.

Ieri, 15 februarie, poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii din Dragomireşti, au derulat activităţi operative pentru combaterea contrabandei cu ţigarete.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au oprit regulamentar un autoturism cu numere de înmatriculare spaniole,  care se deplasa pe raza oraşului Dragomireşti. Întrucât bărbatul de la volan a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia. Poliţiştii l-au prins pe bărbat în curtea unui imobil şi în urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 150000 de ţigarete de provenienţă ucraineană  pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul care conducea autoturismul, un tânăr în vârstă de 25 de ani de cetăţenie ucraineană, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

Acesta fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă,

conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Ţigările, în valoare de peste 86.000 lei, şi autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea confiscării.

În cauză continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi pentru tragerea la răspundere a acestora.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.