Probleme cu Paşapoartele la Borşa, cozi infernale la biroul local al Serviciului de Paşapoarte . Deputatul Todoran ia iniţiativă și propune soluţii în acest caz!

Deputatul PMP Adrian Todoran se implică pentru situaţia existentă la Borşa, unde cozile infernale de la biroul local al Serviciului de Paşapoarte îi determină pe localnicii veniţi acasă să facă drumuri obositoare în alte oraşe, pentru a obţine actele necesare ieşirii în străinătate.

La sugestia primarului din Borşa, Timiş Ion, a viceprimarului , Remus Timiş împreună cu deputatul Adrian Todoran s-au întâlnit cu prefectului Judeţului Maramureş, pentru găsi soluţii comune de eficientizare a modului de lucru la biroul respectiv.

„Aceeaşi problemă persistă de ani buni. Borşenii se întorc din străinătate, plecaţi fiind la lucru. Mulţi au copii şi trebuie să deţină paşaport pentru a circula în afara ţării. Iar câteva ore, pentru o singură zi pe săptămână, este mult sub necesar. Personalul este insuficient şi întelegem asta. Dar trebuie făcut ceva. Programările online dau peste cap şi mai tare sistemul. Dimineaţă, am întâlnit câteva mame cu copii în braţe, care nu ştiau că programările se fac doar online. Cei mai mulţi borşeni merg în Bistriţa pentru a obţine paşaportul. În prezent, se emit aproximativ 60 de paşapoarte pe zi. Dacă numarul lor s-ar dubla, ar fi extraordinar”, a declarat viceprimarul PMP Remus Timiş.

În urma întrevederii cu prefectul Vasile Moldovan, deputatul PMP Adrian Todoran se declară optimist şi crede că autorităţile judeţului vor găsi o cale de rezolvare a problemei, totodată mulțumește  reprezentaților administrației borșene și  reprezentantului Guvernului în județ pentru interesul manifestat  în rezolvarea acestei situații.

„În calitate de reprezentant al maramureşenilor în Parlamentul României, consider că e de datoria mea să mă implic, atât cât îmi permite legea, pentru a le susţine doleanţele. Din fericire, am constatat că prefectul nu este unul angajat politic, iar deschiderea acestuia către cazul semnalat la Borşa este de bun augur. Este convins şi dânsul că situaţia necesită o intervenţie promptă, mai ales acum, când cei mai mulţ localnici se întorc în oraşul natal. Dacă s-a ajuns în situaţia ca maramureşenii să meargă în alte judeţe pentru a avea un paşaport, atunci avem o problemă mare. Şi nu e vorba doar de borşeni, ci de toţi locuitorii din acea parte a judeţului”, a conchis liderul PMP Maramureş.

În urma discuţiilor purtate pe această temă, prefectul Vasile Moldovan a dat asigurări că va avea o întâlnire cu şeful Serviciului Public pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Maramureş, alături de care va identifica o soluţie concretă pentru eficientizarea biroului din Borşa.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Daca ai un numar limitat de angajati care pot procesa un anumit numar de pasapoarte, cum crezi ca o sa poti face drumuri de Borsa de la Baia Mare, pierzand timp pe drum in loc sa faci pasapoarte, si sa faci si mai multe pasapoarte ? Sau mai ales renuntand la programari, aglomeratia va scadea? Va fi mai civilizat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.