Problemele îl urmăresc continuu pe Tony Mihali, fostul primar de Borșa!

toader-mihaliMulți își aduc aminte de etapa scurtă, dar extrem de marcantă în care Toader Mihali, zis Tony, a condus Primăria Borșa. Și nu doar primăria, ci întreg orașul a reușit să-l dea peste cap, mai ales în primul an de mandat. Aflat la cârma orașului Borșa între iunie 2012 – februarie 2014 (când și-a anunțat demisia pe Facebook), Tony a făcut din primăria orașului stat în stat, iar localitatea în sine devenise cel mai bun centru economic pentru afacerile personale. Luni de zile am prezentat ilegalitățile care s-au comis în cei nici doi ani de mandat și care, la acel moment, au fost argumentate cu documente.

Tony s-a retras la fel de tumultos cum a și ajuns primar, cu multe cuvinte aruncate în toate părțile și acuze peste acuze. Cu un an și jumătate în urmă a anunțat că se mută înapoi în Belgia, țara din care trebuiau parașutate fondurile europene spre Borșa, în mandatul său de primar. Pe când credeam că epoca Tony Mihali s-a închis și lumea a uitat-o, o adevărată năpastă l-a lovit în viața personală. Jimmy, unul din frații lui Tony, care a rămas în Borșa, a avut parte de un sfârșit tragic, la numai 26 de ani. Tânărul a făcut o ieșire cu ATV-ul pe munții din Borșa, ultimul teribilism din viața sa. Mașina s-a răsturnat, iar Jimmy și-a pierdut viața. Totul se petrecea la sfârșitul lunii iunie 2015. Abia s-a închis și această poveste, că Tony a fost lovit de o altă veste nasoală. Agenția Națională de Integritate (ANI) a reținut, în culpa sa, conflictul de interese penal din perioada în care a fost primar.

Inspectorii ANI au reținut conflict de interese penal în cazul lui Toader Mihali!

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști sau actuali aleși locali – patru viceprimari și un fost primar. Întâmplarea face ca primarul în culpă să fie tocmai Tony Mihali, fost primar de Borșa.

Potrivit unui comunicat al ANI, transmis luni, Agerpres, Ion Alin Neamțu, viceprimar al orașului Recaș, jud. Timiș, se află în stare de incompatibilitate din 26 iulie 2012, întrucât deține simultan și funcția de administrator al SC Crival SRL.

Inspectorii de integritate au reținut conflict de interese penal în cazul lui Toader Mihali, fost primar al orașului Borșa, județul Maramureș, pentru că, în perioada 2012 — 2013, primăria a încheiat și derulat contracte comerciale în valoare de aproape 338.000 lei cu SC Borșa Topcad SRL, firmă în cadrul căreia acesta a deținut în perioada mai 2011 — iulie 2012 calitatea de asociat și funcția de administrator. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

În cazul lui Cristea Berechet, viceprimar al comunei Beuca (Teleorman), ANI susține că se află în incompatibilitate începând cu 21 iunie 2012, întrucât simultan desfășoară și activitatea remunerată de consilier juridic în cadrul societății Semina Ungheni.

Tot stare de incompatibilitate a fost reținută și în cazul lui Stelian Zenoviu Bontea, viceprimar al comunei Păulești (Satu Mare), pentru că, în perioada 7 august 2012 — 21 octombrie 2014, a desfășurat și activități remunerate de audit public intern în cadrul mai multor primarii.
ANI mai arată că Ilie Popescu, viceprimar al comunei Ștefănești (Vâlcea) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 septembrie 2014 — 16 iunie 2015, întrucât a deținut și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Teodor Bălășel” Ștefănești.
Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.