Problemele romilor din Coltau in atentia prefectului Anton Rohian

coltauPrefectul judeţului Maramureş Anton Rohian, împreună cu inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeṭul Maramureş, d-na Cristina Moldovan, s-au deplasat astăzi (26.05.2014) în localitatea Coltău  in vederea analizarii problemelor cu care se confrunta comunitatea de romi din zona.

S-au purtat discuţii la faţa locului cu primarul comunei Coltău Lajos Csendes,  cu viceprimarul, cu  reprezentanṭii poliṭiei, liderii comunităṭii rome, președintele composesoratului, precum și persoane aparṭinând societăṭii civile .

Comunitatea de romi din localitate s-a plans prefectului in legatura cu constructia unui canal de drenare in apropierea locuintelor lor.  Acestia nu sunt de acord cu dimensiunile canalului, prevăzute în autorizaṭie ( 3 m adâncime și 2 m lăṭime),  luand in considerare si  pericolul de accidente in zona.

Reprezentantul firmei care a concesionat terenul respectiv pe o perioadă de 5 ani de la primăria Coltău, a declarat ca detine toate avizele legale precum și autorizaṭia de construire a canalului emise de primăria Coltău. Valoarea totală a proiectului este aproximativ de 25.000 de Euro.

Prefectul Anton Rohian a subliniat importanṭa respectării normelor legale atât din partea instituṭiilor publice cât și din partea comunităṭii de romi. Domnia sa a solicitat  o întâlnire cu proiectantul constructiei, in vederea analizarii proiectului in cauza.

In cadrul intalnirii de azi, au mai fost prezentate probleme  privind distrugerea  de catre unii romi a culturilor de pe terenurile, pășunile și livezile cetăṭenilor,  neimplicarea părinṭilor în ceea ce privește siguranṭa copiilor, migratia romilor, precum și taierea lemnelor de pe proprietati private.

Prefectul Anton Rohian a propus înfiinṭarea unui depozit de lemne în localitatea Coltău, de unde sa se aprovizioneze comunitatea de romi din zona.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.