PRODUSE FARMACEUTICE SUSCEPTIBILE DE CONTRAFACERE, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

Peste 20.000 de produse farmaceutice susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate și confiscate de poliţiştii de investigare a fraudelor clujeni. Produsele urmau a fi comercializate pe baza unor documente falsificate.

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj au surprins în flagrant delict, un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care a ridicat din Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca un colet cu produse farmaceutice ce prezentau elemente de contrafacere.

Coletul conţinea medicamente şi suplimente alimentare susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi fost comandate on-line din China, urmând a fi comercializate în ţară.

Din cercetări a reieşit faptul că, produsele farmaceutice urmau a fi deţinute, depozitate, distribuite, transportate şi oferite spre vânzare în baza unor documente şi menţiuni false privind mărcile purtate.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 5.400 de cutii, cu peste 24.000 de produse farmaceutice, în valoare de aproximativ 12.000 lei. Toate produsele urmează să fie distruse.

În cauză se efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale privind deţinerea şi comercializarea de produse contrafăcute, conform prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.