Profeţie CUTREMURĂTOARE. Omenirea nu va avea nicio şansă. Se va întâmpla mai repede decât credea lumea

Numeroşi oameni de ştiinţă şi-au exprimat îngrijorarea legată de dezvoltarea inteligenţei artificiale

În următorii 100 de ani calculatoarele ar putea prelua controlul, dacă omul nu este atent şi nu ia măsuri imediate. Chiar dacă sună a scenariul SF, avertismentul este dat chiar de astrofizicianul Stephen Hawking, în cadrul Zeitgeist Conference, care s-a desfăşurat recent la Londra.

„Inteligenţa artificială va ajunge oamenii în următorii 100 de ani. Când se va întâmpla acest lucru, trebuie să vă asiguraţi că au aceleaşi obiective ca ale noastre”, a subliniat Stephen Hawking.

„Viitorul nostru este o cursă între puterea tot mai mare a tehnologiei și înțelepciunea cu care ne vom folosi de ea”, a atras atenţia astrofizicianul.

De altfel, acesta nu este primul avertisment pe care Hawking îl dă în privinţa inteligenţei artificiale. El a semnat, în luna ianuarie, o scrisoare deschisă, alături de Elon Musk, şeful Telsa, unul dintre cei mai inovativi experţi în tehnologie, în care avertizează asupra riscului pe care îl poate avea dezvoltarea rapidă şi necontrolată a inteligenţie artificiale, punctează Sputnik.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.