Programul „Rabla 2014” continuă!

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă închiderea unei noi etape debevaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014”.

În această etapă, au fost analizate un număr de 331 dosare depuse de persoane juridice si instituții publice. Din acestea, 117 dosare au fost acceptate pentru 366 autovehicule și 214 dosare au fost respinse.

 De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 5 contestații pentru 13 autovehicule.

 Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate şi respinse în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă programului.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor.

De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 1 septembrie 2014.

Până în prezent, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un număr total de 1.286 dosare.

Prin Programul „Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

În cele două etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014” au fost analizate în total 335 dosare dintre care 140 de dosare au fost acceptate pentru 495 autovehicule şi 195 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

  • · achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
  • · achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km;

· achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.