PROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE  ÎN PERIOADA 17 – 21 MAI 2022

Marți, 17 mai, la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal, spectatorii le pot urmări pe doamnele din spectacolul EMILIA ÎN TIMP DE PACE ȘI RĂZBOI de Aldo Nicolaj, regia artistică Radu Dinulescu, scenografia Mihai Vălu.

Din distribuție fac parte actrițele Diana Podăreanu, Sanda Savolszky, Claudia Păunescu, Wanda Farkaș și Adriana Covaci.

Emilia în timp de pace și război” este povestea a cinci femei, cinci personaje a căror putere de a înfrunta provocările vieții vine tocmai din inepuizabila lor sensibilitate, empatie, sete de iubire, cruzime tandră și umor.

Spectacolul se joacă în sala mare, cu publicul pe scenă. Durata: 90 minute / Preț bilet: 20 lei / redus 10 lei

Miercuri, 18 mai, de la ora 17.00, tinerii actori din trupa de teatru Artwist, vă așteaptă la o nouă reprezentație a spectacolului ”Ce scrie pe semn?”, coordonator regie Eduard Bîndiu.

”Dorința libertății, iluzia libertății, încercarea de a o obține, păstra și explica ne urmărește încă din grădina Edenului.

Modul în care vorbești, mănânci sau te îmbraci, dormi, iubești sau visezi, este influențat și construit de toți oamenii pe care i-ai întâlnit, însă există mereu o parte doar a ta, un ceva pe care doar tu îl ai, de exemplu dorința de a sta într-o după amiază pe iarbă.

Ce facem când regulile societății devin absurde, când libertatea ți se vinde la tot pasul, frumos ambalată, dar goală pe dinăuntru, când fericirea măsoară un metru pătrat în care ți se permite să te regăsești?

Întrebarea este, tu ai ales singur ce te îngrădește?”

Spectacolul se joacă la sala studio, durează 30 de minute, iar prețul unui bilet este de 10 lei.

Vineri, 20 mai, de la ora 19.00, pe scena sălii mari se joacă spectacolul ”Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban.

Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi.

Din distribuție fac parte actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa.

Spectacolul se joacă în sala mare, cu publicul pe scenă.  Durata: 90 minute / Preț bilet: 20 lei / redus 10 lei.

 Cei mici sunt invitați sâmbătă, 21 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la spectacolul ”Rățușca cea urâtă”, regia Radu Dinulescu.

Din distribuție fac parte actorii  Liliana Voș, Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, Vlad Crișan.

Dacă te naști într-o familie de rațe, ce pasăre ești? E întrebarea la care încearcă să răspundă povestea noastră. Clocit de o rață, un ou de lebădă devine faimos. Din coaja lui iese la lumină o rățușcă urâtă, ar spune păsările de curte. Respins, bobocul de rață pleacă în lumea largă.

Într-un decor captivant, amintind de stampele japoneze, povestea lui Hans Christian Andersen este transpusă scenic de regizorul Radu Dinulescu cu mult umor, căldură și un ton moralizator.

Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși. Durata: 45 minute / Preț bilet: 7 lei

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, este progamat cel mai recent spectacol produs de Teatrul Municipal Baia Mare: ”Căsătoria”, după N.V. Gogol, regia Mihai Gligan.

Din distribuție fac parte actorii Sanda Savolszky, Wanda Farkaș, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Andrei Dinu, Dan Cordea, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Rodica Pașca, Alex Macavei și Andrei Han.

 Mai mulți pretendenți și o fată de măritat își dau întâlnire. E vremea pețitului și fiecare își etalează intențiile și pretențiile.

Spectacolul nu își propune să facă o demonstrație despre binefacerile căsătoriei, ci ține să ne arate fața ascunsă a acesteia. E un joc de lumini și umbre în care gândurile, îndoielile, temerile ies la suprafață și tulbură ordinea firească. Alegerea partenerului e o adevărată bătălie. Ce spune rațiunea poate să nu fie pe placul inimii. A renunța la o parte din tine înseamnă și renunțarea la liniștea interioară.

Dar dincolo de toate acestea, spectacolul te cucerește prin maniera realist-magică a interpretării textului, prin metafore hazlii și fermecătoare, prin insinuări atent studiate. Comicul ia naștere din situații imprevizibile și replici scânteietoare. După aproape două secole, Gogol ne mai face încă cu ochiul. Un spectacol de văzut și revăzut.

Spectacolul se joacă la sala mare, cu publicul pe scenă și durează 90 de minute. Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă 28 mai, de la ora 19.00, prețul biletelor fiind 20 lei și 10 lei pentru categoriile care beneficiază de reducere (elevi, studenți, pensionari).

Prețul biletelor la spectacolele teatrului:

7 lei ( 10 lei premieră) la secția Păpuși,                             

20 lei preț întreg și 10 lei preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari)

la secțiile Dramă și Revistă  / 25 lei la premieră

 Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Program casierie:

Marți – Sâmbătă 12.00 -13.00 / 18.00 -19.00

Duminică 18.00 – 19.00

 Programul rezervărilor telefonice:

Luni – Vineri: 11.00 – 16.00

Sâmbătă: 12.00 – 13.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.