Proiect de Lege! Șoferii vor da o declarație că sunt de acord să li se confiște mașina în cazul în care…

Faptul că unii şoferii români obişnuiesc să mai consume o berică sau un pahar de vin după masă, a atras atenţia unui grup de parlamentari, care îngroziţi fiind de multitudinea cazurilor de accidente rutiere în care sunt implicaţi şoferi cu o alcoolemie ridicată, au iniţiat un proiect de lege în care aceştia vor fi sancţionaţi aspru pentru că urcă băuţi la volan.

Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu îi sperie foarte tare pe şoferii care au obiceiul să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Un grup de parlamentari s-a gândit, astfel, că în asemenea situaţii se impun pedepse mult mai dure, care să meargă chiar până la confiscarea maşinilor celor prinşi că încalcă legea, scrie Libertatea.

„ În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele”, au declarat surse parlamentare pentru publicaţia citată.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.