Proiect „ERASMUS +” la Fărcaşa

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020. Programul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor  oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

Școala Gimnazială “Lucian Blaga” din comuna  Fărcașa este parte într-un proiect „Erasmus + ”ce se derulează în colaborare cu școli din alte  șase țări : Grecia, Italia, Turcia, Estonia, Lituania și Polonia, în perioada 2014 – 2017.

Timp de o săptămână,în perioada 21-26 mai 2017 profesorii participanți vor participa la o serie de activități, împreună cu gazdele din Fărcașa,și vor vizita obiective economice și turistice din comună,din Baia Mare și din județul Maramureș.

 

Titlul proiectului este: “ Riding the Rainbow to a Better Future”.

Prof.Viorelia Vele, director  Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga “ Fărcaşa :

„Obiectivul proiectului este acela de a aborda problema abandonului şcolar pentru elevii din familii defavorizate şi însuşirea de abilităţi fundamentale pentru elevi şi profesori astfel încât aceştia să   prospere într-o lume în continuă schimbare.

Proiectul se axează atât pe nevoile individuale ale elevului, cât si  pe cele de ansamblu. Modulele şi activităţile planificate caută să dezvolte o gamă largă de resurse inovative de predare.

Proiectul este inovativ deoarece ia teme din viaţa de zi cu zi şi le face mai atrăgătoare pentru elevi. Prin subiecte simple, elevii vor fi învăţati să dezvolte abilităţi şi idei, pe care le vor putea folosi în carierele lor viitoare. Şansa de a dezvolta un simţ al antreprenoriatului în şcoală este inovativă pentru şcolile participante. Toate activităţile planificate se bazează pe metodele moderne de predare şi pe teoria inteligenţei multiple a lui Gardener si pe  taxonomia lui Bloom.

Este un proiect – antreprenoriat şi, de aceea, sperăm că elevii din şcoala noastră vor fi ajutaţi de aceste activităţi pentru a lua hotărâri mai bune în ceea ce priveste viitorul lor.

Și profesorii vor beneficia de pe urma acestui proiect deoarece vor învăţa noi metode prin împărtăşirea de bune practici cu profesorii din ţările partenere şi îşi vor putea îmbunătăţi actul de predare prin folosirea metodelor multidisciplinare si transcurriculare.”

Primarul comunei Fărcașa,d-l Ioan Stegeran, i-a întâmpinat cu căldură pe toți participanții urându-le „Bun venit” pe meleagurile noastre și un sejur cât mai plăcut.

Din păcate, din absurde motive politice, reprezentanții Turciei nu au putut veni la Fărcașa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.