Proiecte de aducțiune și captare a apei, finalizate în Lăpuș

Proiectul de captare și aducțiune de apă din Lăpuș a fost suplimentat cu 180.000 de lei, totalul acordat în 2014 fiind de 540.000 de lei. Finalizarea proiectelor privind reabilitarea rețelei de distribuție a apei și apoi de captare a apei în comunitatea din Lăpuș permite, în acest moment, îndreptarea atenției administrației publice înspre reabilitarea drumurilor comunale.

Prezent la ședința de rectificare pozitivă a bugetului din Lăpuș, alături de senatorul Sorin Bota, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a declarat: ”Vreau să mulțumesc, în numele Primăriei Lăpuș, Guvernului Ponta, pentru că a înțeles să finanțeze cu prioritate, așa cum nimeni nu a făcut-o, Țara Lăpușului. Și ne referim aici în special la proiectele care privesc infrastructura de bază.

Cu doi ani în urmă, când am discutat cu primarul Ioan Buda problematica finanțării în comună nu am crezut că vom reuși, într-un timp atât de scurt, să finalizăm aceste două proiecte atât de importante pentru comunitate. Ioan Buda este un primar căruia îi pasă cu adevărat de comunitatea pe care o păstorește alături de un executiv corect și dovedește că poate să facă performață, acolo unde alte primării au dat greș”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Primarul Ioan Buda a arătat că banii care au venit pentru captarea Izvorului Mighetului reprezintă visul lăpușenilor dintotdeauna. ”Avem încă multe proiecte noi, unele vrem să le derulăm pe fonduri europene, altele pe fonduri guvernamentale, să extindem canalizarea și asfaltarea ulițelor pe încă 16 km, dar acum am convingerea că se poate.

Vreau să vă spun că dacă nu era vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care a reușit să-l facă pe vicepremierul Liviu Dragnea să înțeleagă importanța acestor proiecte, toate aceste vise ar fi fost spulberate”, a conchis primarul din Lăpuș, Ioan Buda.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.