Proiectul Flood Aid 2014 desfăşurat în comuna Dumbrăviţa, de către SAMR Baia Mare

Vineri, 28 noiembrie 2014, în şcolile din localităţile Dumbrăviţa şi Rus, judeţul Maramureş, a avut loc o acţiune în cadrul proiectului Flood Air 2014, condus de Serviciul Maltez din Budapesta, în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, Caritas Satu Mare şi Primăria din Gulacs (Ungaria).

Activitatea a avut drept scop conştientizarea populaţiei şcolare asupra pericolelor prezentate, în zonă, de calamităţi precum inundaţiile şi incendiile, iar la aceasta au participat 30 de elevi din Drumbrăviţa şi 45 de elevi din Rus, toţi provenind din clasele III-VIII. Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi ai Serviciului de Ajutor Maltez din Baia Mare și ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

În cadrul acţiunii, s-au prezentat filmuleţe despre incendii, inundaţii, alunecări de teren, găsiri de muniţie neexplodată şi s-a purtat un dialog interactiv cu elevii pe marginea temelor abordate în materialele multimedia. În plus, s-a lucrat în revista „Herman”, editată de organizaţia Caritas, insistându-se pe comportamentul populaţiei în caz de inundaţii și incendii.

Acţiunea a suscitat mult interes în rândul elevilor, aceştia fiind foarte activi pe tot parcursul activităţilor şi participând cu răspunsuri foarte bune. La final, copiii au mărturisit că au învăţat lucruri noi și le-a plăcut modul în care şi-au petrecut această zi.

Erika László,

coordonator SAMR Baia Mare

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.