Proiectul „Sorin Vlasin – Impreuna pentru Maramures” a implinit un an de activitate !

In urma cu un an, la initiativa lui Sorin Vlasin (Presedinte) si a Alinei Prisecaru (Vicepresedinte) a luat nastere proiectul „Sorin Vlasin – Impreuna pentru Maramures”. Desi unii au fost sceptici si l-au considerat sortit esecului, dupa un an credem ca activitatile desfasurate ne permit sa venim cu mandrie in fata Dvs si sa spunem „ Am reusit sa facem primii pasi ! Ce a fost mai greu a trecut !”
Ghidati mereu dupa principiul “O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” am invatat multe, am muncit mult si nu ne-a interesat numarul actiunilor ci calitatea lor.
A fost un an in care am fost fie apreciati – fie ignorati, fie laudati – fie criticati, sustinuti sau incomodati, incurajati sau descurajati, insa a fost un an in care ne-am bucurat de fiecare succes. Tot ce am invatat si experimentat pana acum ne va folosi pe viitor si avem convingerea ca primul an de existenta va face din Asociatia „Sorin Vlasin- Impreuna pentru Maramures” o organizatie mai performanta, competenta, apreciata si activa.

 

Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi si au crezut in noi si in misiunea noastra !
Multumim presei pentru corectitudinea si bunavointa cu care ne-a prezentat actiunile de fiecare data !
Multumim institutiilor publice cu care am dezvoltat parteneriate constructive !
Multumim in mod deosebit membrilor si voluntarilor nostri pentru devotament si implicare!

 

 

Marturie celor declarate mai sus stau actiunile prezentate mai jos:

NOIEMBRIE 2013
– Actiune in parteneriat cu ocazia Festivalului Concurs „Marmatia Dance”
– Seminar specializat privind liniile de finantare 2014-2020 sub genericul „Politici si instrumente pentru cresterea si dezvoltarea durabila a zonelor rurale si urbane”

DECEMBRIE 2013
– 3 Decembrie- Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi
Cu aceasta o cazie am petrecut impreuna cu voluntarii nostri intreaga zi in mijlocul persoanelor cu dizabilitati aflate in cele 3 case tip familial din Sighetu Marmatiei.
– Prima donatie semnificativa avand drept destinatar Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei
Aceasta prima donatie de aparatura medicala si echipamente are ca principal beneficiar persoana cu nevoi speciale. Au fost donate: paturi medicale functionale cu saltele speciale, ascensor pentru persoane cu handicap, dispozitive pentru persoane cu handicap pentru sali de baie, carucioare pentru invalizi – copii si adulti toate purtand marca GULDMANN, dispozitive ortopedice pentru mers si pentru cresterea mobilitatii, sisteme pentru prevenirea escarelor de decubit Alpha Relif Advance.
– Mos Craciun s-a alaturat caravanei Asociatiei „Sorin Vlasin- Impreuna pentru Maramures”
In cadrul actiunii au fost oferite pachete cu alimente si dulciuri, brichete de rumegus si lemne de foc catorva familii nevoiase din municipiul Sighetu Marmatiei.
– Campanie umanitara „ Sa le daruim Craciunul”
Campanie de intrajutorare pentru familia Bota, familie cu 10 copii a carei gospodarie a fost mistuita de flacari in prag de Sf. Nicolae. Datorita bunavointei presedintelui asociatiei Sorin Vlasin, familia a avut o locuinta provizorie pana in primavara acestui an.

IANUARIE 2014
– Campania umanitara „Impreuna il putem ajuta pe Lorant Ferenczy !”
In cadrul Expozitiei de pasari si animale mici „Noii mei prieteni ” cu ajutorul oamenilor de bine care au vizitat expozitia s-a strans suma de 3000 Euro necesara pentru interventia chirurgicala.
– Expozitia de pasari si animale mici „Noii mei prieteni ”
In semn de pretuire si respect pentru crescatorii de pasari si animale mici, pentru premiile obtinute la Campionatul National Columbofil si pentru faptul ca aduc faima municipiului si judetului nostru asociatia a organizat Expozitia de pasari si animale mici “Noii mei prieteni”, in 19 ianuarie 2014 la Sala Polivalenta din Sighetu Marmatiei. Expozitia a fost considerata un real succes datorita numarului mare de vizitatori ( 2100 persoane ) si a faptului ca ultima expozitie de acest gen a avut loc in anul 1972.
– Expozitia de desen „Fii inteligent, nu violent !”
Pe 30 ianuarie asociatia in parteneriat cu Scoala cu clasele I-VIII Vadu Izei a organizat Expozitia de desen “Fii inteligent, nu violent ! Spune STOP violentei in scoala ! “ pentru a sarbatori Ziua Internationala a Nonviolentei in Scoala. Scopul acestei zile remarcate pe plan international este promovarea ideii de educare a copiilor in armonie, solidaritate si respect. Mesajul transmis de copiii Scolii cu clasele I-VIII Vadu Izei a fost unanim: dragoste, nonviolenta si pace. Programul artistic pregatit de copii cat si desenele lor au impresionat intreaga audienta.

MARTIE 2014
– Expozitia de martisoare si obiecte decorative realizate de persoane cu nevoi speciale „Si eu pot sa daruiesc!”
Expozitia a fost organizata in parteneriat cu Centrul Multifunctional “AJUTA” din Sighetu Marmatiei si gazduita timp de doua zile de Colegiul National „Dragos Voda”. Organizatorii au dorit ca prin acest eveniment sa-si manifeste respectul, pretuirea si sprijinul pentru toti beneficiarii Centrului – persoane cu nevoi speciale- cat si pentru intreg colectivul care, zi de zi, depune eforturi deosebite pentru a realiza atelierul de “terapie prin munca”.

APRILIE 2014
– Parteneriat la Maratonul artistic impotriva violentei organizat in Parcul Gradina Morii
La aceasta actiune au participat prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit nr. 13 si elevii clasei a IV- a step by step a Scolii Gimnaziale George Cosbuc insotiti de cadrele didactice.
– Bucuria de a fi copil fara masca !
Actiune s-a desfasurat pe parcursul a doua zile: prima zi in mijlocul copiilor Clasei Pregatitoare B a Scolii Gimnaziale “Dr. Ioan Mihaly de Apsa” si a doua zi in mijlocul copiilor Scolii Gimnaziale Vadu Izei. Avand la baza principiul ca un copil porneşte în viaţă fără să aibă un bagaj de cunoştinţe si a faptului ca el învaţă să devină om, pas cu pas, zi de zi, cu fiecare experienţă nouă prin care trece, alături de noi, cei mari, voluntarii nostri au purtat discutii deschise despre ce inseamna violenta fizica si verbala. Pentru a-i incuraja sa fie ei insisi si a nu-si ascunde adevarata personalitate atunci cand se confrunta cu situatii de violenta atat fizica cat si verbala, copiii au urmarit „Povestea Mastii”.
– Premiem excelenta !
Asociatia a avut deosebita placere sa ofere primul Premiu Special elevei Ioana Madalina Codrea de la Colegiul National Dragos Voda din Sighetu Marmatiei, drept recunoastere a rezultatelor de exceptie obtinute la Olimpiada Nationala de Istorie, gazduita in premiera la Baia Mare in perioada 07 – 11 aprilie 2014.
Alaturi de placheta oferita eleva a primit si un premiu in bani ca stimulent sa continue drumul ales si astfel la urmatoarea editie locul obtinut de aceasta sa fie cat mai sus. Ne manifestam aprecierea pentru efortul depus de reprezentanta noastra pe tot parcursul Olimpiadei si dorim sa subliniem faptul ca a fost singura reprezentanta a Maramuresului Istoric la aceasta Olimpiada.

MAI 2014
– Irina Petrea – SuperNany prima vizita in Sighetu Marmatiei
As. Sorin Vlasin Impreuna pentru Maramures s-a alaturat, la invitația Gradiniței Tudor Sighet și Clubul Mamicilor, campaniei „Un parinte mai bun”. Cu această ocazie IRINA PETREA cunoscută pentru emisiunile sale de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinți” și “Cei 7 ani de acasă” (dar și pentru cărțile, publicatiile, articolele și interviurile sale) a susținut pe 14 mai 2014, pentru prima oară la Sighetul Marmatiei , o conferință cu tema “Disciplina pozitivă și provocarile familiei moderne”.

IULIE – AUGUST
– Campania de intrajutorare sub numele „Impreuna ii putem ajuta” destinata sinistratilor din zonele recent inundate ( Novaci – judetul Gorj). Actiunea a apelat la sprijinul de solidaritate al sighetenilor si nu numai, in aceasta campanie umanitara colectandu-se peste 15 tone de alimente neperisabile si imbracaminte.

OCTOMBRIE
– Ziua Educatiei la Sighetu Marmatiei , eveniment realizat in parteneriat cu managerii de scoli si licee din municipiu.

“Viziunea fără acţiune este doar un vis.
Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut.
Viziunea însoţită de acţiune poate face cu adevărat o diferenţă pozitivă” (Joel Barker)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.