”Promisiune îndeplinită. S-au alocat fonduri pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic”

spital psihiatrieÎn luna februarie, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș s-a deplasat la Cavnic alături consilierul județean UNPR, Emil Ambruș. În prezența primarului interimar al orașului Cavnic, Vladimir Petruț, (viceprimar la acel moment), reprezentanții administrației județene și locale au avut o întâlnire cu angajații și conducerea executivă a Spitalului de Psihiatrie din localitate. În cadrul discuțiilor a fost dezbătută strategia financiară pentru anul 2015, ținându-se cont de faptul că, în decursul acestui an, spitalul trebuie să primească acreditare de la Ministerul Sănătății. Pentru ca acreditarea să fie obținută este nevoie ca unitatea spitalicească să îndeplinească o serie de criterii bine stabilite.

”Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a trecut, în 2011-2012, printr-o perioadă grea. Lipsa de finanțare din partea administrației publice locale, precum și contractele prost gestionate încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș au adus spitalul din Cavnic la un pas de colaps. Astăzi, această unitate medicală devine, datorită unui management performant, unul dintre spitalele de elită din județul Maramureș, reușind să-și acopere toate cheltuielile materiale. Totodată, în acest moment este asigurată plata personalului medical, inclusiv a sporurilor care sunt incluse într-un spital cu specific de psihiatrie. Pentru a oferi, pe mai departe, servicii medicale de calitate pacienților este nevoie de investiții pentru înlocuirea coloanei de apă cu una nouă și îngropată în pământ, renovarea, acoperirea și împrejmuirea bazinelor, construirea unui perimetru de siguranță la captarea apei și asfaltarea căilor de acces în spital. Toate acestea, plus alte aspecte urmează să fie verificate de Ministerul Sănătății, înainte de acordarea acreditării. Este extrem de important că astăzi, atât Consiliului Local Cavnic, cat și Consiliului Județean Maramureș cunosc toate aceste probleme și încearcă rezolvarea lor cât mai rapidă și mai eficientă. Ne dorim ca, în anul 2015, să avem alocări financiare pentru Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, pentru ca evaluarea care urmează în vederea acreditării să aducă o nouă veste bună pentru sistemul de sănătate din Maramureș”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea la acel moment.

spital psihiatrie1Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ: ”În ciuda unor voci din opoziție, consilierii județeni sunt oameni integri”

”Le mulțumesc consilierilor județeni maramureșeni pentru sprijinul acordat unei inițiative urgente de alocare a 150.000 de lei pentru administrația publică locală din Cavnic, în scopul realizării unor lucrări de urgență la instalația de apă de la Spitalul de Psihiatrie. Chiar dacă au existat unele voci din opoziție care nu au fost de acord cu alocarea acestei sume, mă bucur să văd că marea majoritate a consilierilor sunt oameni integri, care nu fac administrație doar în interes politic. Am avut o promisiune la adresa comunității din Cavnic și ne-am ținut de cuvânt, indiferent de felul în care au înțeles căvnicarii să voteze la alegerile locale sau prezidențiale. Sper să rămânem la fel de verticali în analizarea cererilor în oricare dintre comunitățile maramureșene”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.