Promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale

Experții din cadrul proiectului „Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și integrare fără discriminare” au fost prezenți în mijlocul comunității vizate de proiect pentru a promova serviciile și beneficiile oferite persoanelor din grupul țintă. Acțiunea s-a desfășurat joi, 23 mai, între orele 14.00 – 18.00, timp în care experții au diseminat fluturași, totul pentru a veni în sprijinul persoanelor din categoriile expuse unui risc crescut de discriminare și pentru a îmbunătăți integrarea socială a acestora prin creșterea accesului pe piața muncii, îmbunătățirea nivelului de educație, furnizarea de servicii socio-medicale și îmbunătățirea condițiilor de locuit. Așadar, experții proiectului au participat la discuţii cu persoanele întâlnite pe parcursul deplasării în teren atât cu cei care sunt eligibili pentru a se înscrie în grupul țintă al proiectului cât și cu băimărenii care ar putea transmite aceste informații în comunitatea vizată de proiect.

Acținea stradală a fost organizată in cadrul subactivității 2.1 “Realizarea trimestrială a câte unei acțiuni în comunitate pentru promovarea egalității de șanse și combaterii discriminării și creșterea accesului la servicii a persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune social”.

Proiectul “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și integrare fără discriminare” este  implementat de către Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare și Penitenciarul Baia Mare.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității vieții în comunitatea marginalizată în care există populație aparținând minorității rome, prin furnizarea de intervenție integrată în corespondență cu nevoile individuale și ale gospodăriei din care fac parte, pentru 800 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (zona: Cartier Ferneziu, inclusiv străzile Luminișului și Horea).

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.