Promovarea profesiei de polițist în “Școala Altfel” la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din Baia Mare

În această săptămână, când au derulat programul „Școala Altfel”, polițiștii de prevenire au fost partenerii Liceului Teoretic Emil Racoviță din Baia Mare, în cadrul celui mai mare program de orientare profesională pentru tineri, Job Shadow Day.

Întrucât contextul actual nu le-a permis elevilor să petreacă câteva ore în umbra polițiștilor și să participe cu aceștia la activități în teren, polițiștii s-au adaptat situației și au mers ei în unitatea de învățământ.

Comisar de poliție Grozavu Cecilia le-a prezentat celor aproximativ 50 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, principalele domenii de activitate ale Poliției Române, liniile de muncă cele mai cunoscute dar și specializări mai puțin vizibile cetățenilor dar deosebit de importante pentru activitatea de poliție.

Discuțiile s-au orientat apoi pe condițiile de admitere într-una din cele trei unități de învățământ ale Inspectoratului General al Poliției Române iar elevii au vizionat și filmul de prezentare a Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Elevii s-au arătat atrași de subiect, mulți dintre ei mărturisind că sunt atrași de provocările și specificul meseriei de polițist și că s-au hotărât deja să încerce să acceadă într-o școală de poliție.

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.