Propunere inedită a  candidatului la Primăria Fărcașa, Daniel Decebal. Înființarea unui Muzeu al Sticlei în locul Fabricii de Sticlă Fărcașa aflată în ruină!

Propunere inedită a  candidatului la Primăria Fărcașa, Daniel Decebal. Înființarea unui Muzeu al Sticlei în locul Fabricii de Sticlă Fărcașa aflată în ruină!

Fabrica de sticlă Fărcașa a reprezentat o avere pentru locutorii din Codru. Peste 500 de muncitori își câștigau traiul de aici,  muncind cu drag, aducând o pâine pe masă, copiilor.  Era o tradiție, era o meserie prețuită , sticla și gravura făcea parte din comunitatea Fărcașa. În 2005 porțile fabricii s-au închis, iar acum fabrica este o ruină.

Daniel Decebal vine cu o ideie inedită. Redă comunității trecutul. Fabrica de sticlă se va transforma într-un Muzeu al Sticlei, pentru ca toți cei care vor veni aici, vor cinsti memoria și trecutul sticlarilor din Codru.

“Nu ştiu dacă vreodată se va mai produce sticlă la Fărcaşa, dar un lucru este cert: imaginea a ceea ce a fost odată industria sticlăriei la Fărcaşa vreau să fie păstrată. Cum? Doresc să înfiinţez un Muzeu al sticlei, să aibă copiii noştri, nepoţii şi strănepoţii noştri o imagine asupra ceea ce a fost industria sticlăriei din comună, să vadă unelte, materiale folosite.

Este doar unul dintre lucrurile pe care generaţiile viitoare trebuie să le ştie: dezvoltarea Comunei Fărcașa a pornit de aici, de la industria sticlei.” a transmis comunității Fărcașa, Daniel Decebal candidat la primărie.

Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Maramures Jurnal SRL; Cod mandatar financiar: 21200020

Muzeu al sticlei la Fărcaşa

#Muzeu al sticlei la Fărcaşa Nu ştiu dacă vreodată se va mai produce sticlă la Fărcaşa, dar un lucru este cert: imaginea a ceea ce a fost odată industria sticlăriei la Fărcaşa vreau să fie păstrată. Cum? Doresc să înfiinţez un #Muzeu al sticlei, să aibă copiii noştri, nepoţii şi strănepoţii noştri o imagine asupra ceea ce a fost industria sticlăriei din comună, să vadă unelte, materiale folosite. Este doar unul dintre lucrurile pe care generaţiile viitoare trebuie să le ştie: dezvoltarea Comunei #Fărcaşa a pornit de aici, de la industria sticlei.

Publicată de Decebal Daniel pe Marţi, 15 septembrie 2020

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.