Protecţia Consumatorilor a amendat cu 176.500 lei reţele de magazine pentru abateri în desfăşurarea promoţiilor

promotieAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 176.500 lei reţele de magazine pentru abateri în desfăşurarea promoţiilor, potrivit unui comunicat al instituţiei remis, joi, Agerpres.

În perioada 23 – 29 iunie 2016, ANPC a desfăşurat, la nivel naţional, un control în reţele de magazine privind modalitatea de desfăşurare a promoţiilor şi concordanţa dintre preţurile afişate la raft şi cele aplicate la casa de marcat. Au fost controlaţi 51 de operatori economici din reţele de magazine şi au fost constatate abateri de la prevederile legale la un număr de 37 dintre aceştia.

În urma controalelor, Protecţia Consumatorilor a dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de circa 12.678 lei şi oprirea definitivă de la comercializare a 71 kilograme de produse alimentare, în valoare de 512 lei, care erau improprii consumului uman.

‘S-au aplicat 42 sancţiuni contravenţionale constând în 33 amenzi contravenţionale însumând 176.500 lei şi 9 avertismente, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor’, precizează comunicatul ANPC.

Reprezentanţii ANPC au constatat, în urma controalelor efectuate, că se comercializau produse în pachete promoţionale de tipul ‘2 la preţ de 1’ sau cu oferta ‘1 + al doilea la jumătate de preţ’, fără a exista la comercializare produsul individual pentru a verifica preţul de referinţă şi a putea verifica corectitudinea promoţiei. De asemenea, au fost descoperite cazuri în care preţul afişat la produsul de referinţă nu corespundea cu cel afişat pe pachet sau produse care aveau afişat la raft un anunţ de reducere care nu s-a regăsit şi la casa de marcat.

Sursa: economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.