Protestul din Piața Victoriei a fost un fiasco pentru organizatori

Protestul din Piața Victoriei a fost un fiasco pentru organizatori.

Față de cei 250.000 de participanți anunțați de aceștia, în Piață au fost doar 5.000, potrivit Agerpres și 10.000, conform Digi 24. La proteste s-a intrat cu voie de la Jandarmerie. La filtrele organizate la intrarea în Piață au fost oprite mai multe persoane care aveau asupra lor cuțite, bricege și spary-uri paralizante.

UPDATE 22:30 / Protestul din Piața Victoriei începe să se stingă, după ce mai mulți dintre manifestanți au început să plece acasă. Spre deosebire de anul trecut, când evenimentul a fost marcat de incidente care au zguduit societatea și au scandalizat inclusiv oficialități din străinătate, anul acesta lucrurile au fost mult mai liniștite.

Jandarmeria a acționat în primul rând preventiv și a reușit să stingă din fașă orice încercare de a face scandal a protestatarilor mai furioși.

UPDATE 21:25 / Jandarmii au mutat gardurile de protecție din fața Guvernului după ce mai mulți protestatari au încercat să le dărâme.

UPDATE 20:50 / Jandarmeria anunță că au fost reținuți patru protestatari, toți fiind depistați în zona filtrelor organizate la intrarea în Piața Victoriei.

În plus, reprezentanții jandarmilor împart pliante cu instrucțiuni tuturor celor care intră în zona organizată pentru proteste.

Protestul este programat până a o anumită oră. Cei care vor rămâne în piață după aceea vor fi sancționați contravențional. Nu acesta e însă mesajul pe care vrem să-l transmitem. Important e ca toți oamenii să ajungă în siguranță acasă.

Cele patru persoane au fost depistate în zona filtrelor la intrarea în piață”, a spus Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.