Protocolul de colaborare între Coaliția pentru Baia Mare și PSD Maramureș după alegerile locale din 2016 a fost resemnat. VEZI ce SURPRIZE are..

Atât Partidul Social Democrat Maramureș, cât și Coaliția pentru Baia Mare au un interes comun, respectiv asigurarea coerenței și funcționării actului administrativ în ceea ce privește proiectele importante la nivelul județului Maramureș și al municipiului Baia Mare. Cele două entități administrative își respectă angajamentul luat după alegerile locale din 2016, iar parteneriatul politic și administrativ asumat atunci a funcționat și va continua să funcționeze și în viitor.

La nivelul Consiliului Județean Maramureș, prin ocuparea postului de vicepreședinte se instaurează normalitatea, iar la nivelul Consiliului Local Baia Mare, Coaliția pentru Baia Mare și Partidul Social Democrat își respectă angajamentele, urmând discuții ample pentru a avea, într-o logică constructivă, atât o funcționare cât mai bună a grupurilor din cadrul CL Baia Mare, cât și ocuparea postului de viceprimar al municipiului de către un reprezentant al PSD.

În felul acesta toate obligațiile asumate vor fi îndeplinite prin coordonarea comună a grupurilor din CL și CJ, fapt care va duce la o eficiență administrativă mult mai mare prin închiderea bulei politice și orientarea către proiectele prioritare ale Maramureșului și ale municipiului Baia Mare. Acestea sunt dezvoltarea infrastructurii rutiere, a infrastructurii sociale, regândirea serviciului de apă – canal la nivel de județ prin accesarea de proiecte europene prin ADI Apă – Canal, operaționalizarea Aeroportului Internațional Maramureș, finalizarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor, transportul în comun pe zona metropolitană. Dezvoltarea economică va fi posibilă și prin parafarea unui parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, care va urmări crearea unor zone industriale cu caracter de parc industrial în zona Aeroportului Internațional Maramureș, zona Recea, Groși, Baia Sprie, zona Cuprom – Romplumb. Totodată, se dorește încheierea unui parteneriat al celor două instituții administrative cu mediul de afaceri, în vederea sprijinirii acestui sector.

Cătălin Cherecheș, președintele Coaliției pentru Baia Mare: ”Avem un parteneriat și la nivel personal, și la nivel administrativ și la nivel politic, care nu a început în 2016, ci cu mulți ani în urmă și care și-a arătat rezultatele prin ceea ce am realizat în municipiul Baia Mare cu sprijinul partenerilor din Partidul Social Democrat. Revenind într-o zonă de normalitate administrativă și legală la nivelul municipiului Baia Mare, consider că inclusiv demersurile formale trebuie îndeplinite. Asumarea noastră pentru o administrație eficientă în municipiul Baia Mare poate fi completată prin poziționarea unui consilier local, membru al PSD în poziția de viceprimar, respectându-ne, astfel, cuvântul. Pentru noi contează modul în care facem eficient și în interiorul comunității administrație și mai puțină politică, dar înțeleg rostul poziționărilor politice care trebuie să maximizeze efectele rezultatelor în comunitate. Am încredere în acest parteneriat pe care îl închei cu președintele Gabriel Zetea și cu PSD, atât din punct de vedere politic, cât și administrativ și personal și voi acorda tot sprijinul meu și al Coaliției pentru Baia Mare pentru buna administrare a județului și a municipiului”.

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: ”În 2016, maramureșenii au decis prin vot și au încredințat PSD actul de guvernare la nivelul județului, iar Coaliției pentru Baia Mare gestionarea destinelor municipiului Baia Mare. Avem obligativitatea de a respecta votul popular și de a menține coerența administrativă în cele două cele mai importante administrații publice locale din județ: Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare. Am ales în această perioadă să facem mai puțină politică. Am ales să dăm mesaje doar în ceea ce privește administrația și am ales să ne ocupăm, personal, de fiecare proiect de dezvoltare a județului Maramureș și a municipiului Baia Mare. Avem rezultate concrete și vorbim aici despre semnarea multor contracte de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii județene, pentru continuarea proiectelor începute în mandatele trecute, – Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor și Aeroportul Internațional Maramureș -, dar și în municipiul Baia Mare, cum sunt proiectele privind transportul în comun pe zona metropolitană sau crearea unor zone industriale cu caracter de parc industrial.Coerența administrativă se menține prin pace politică la nivelul fiecărui consiliu, atât Consiliul Județean cât și Consiliul Local. Respectarea protocoalelor încheiate în anul 2016 este o obligație morală pe care o avem față de cetățeni. Nu cred că este bine să schimbăm regulile în timpul jocului. Avem, din păcate, în 26 de ani în județul Maramureș, exemple negative despre cum se face politică și administrație. Am văzut războaie purtate între partidele politice și administrațiile locale, lucruri care au generat o subfinanțare a proiectelor județului. Avem în acest moment o șansă importantă: PSD Maramureș are o susținere importantă în cadrul Guvernului României, prin prezența în cadrul Guvernului a doi miniștri, a trei secretari de stat, a altor reprezentanți care fac parte din administrația centrală și avem nevoie de liniște. Avem nevoie de mesaje unitare din partea Consiliului Județean, din partea Primăriei Municipiului Baia Mare și din partea Instituție Prefectului Maramureș pentru ca aceste proiecte să fie susținute. Doar în acest fel vom putea să vorbim de un aflux financiar important pentru proiectele care vor genera bunăstarea pentru maramureșeni. Resemnarea protocoalelor de colaborare în județul Maramureș din punct de vedere administrativ și politic între partidele reprezentante la nivel județean, respectiv PSD, PMP, Coaliția pentru Baia Mare – compusă din PNȚCD, UNPR, PSRO -, și UDMR, asigură coerența administrativă a actului de guvernare județean și, în același timp, va asigura stabilitatea politică la nivelul municipiului Baia Mare”.

     PSD Maramureș                                 Coaliția pentru Baia Mare

Gabriel Zetea, Președinte                         Cătălin Cherecheș, Președinte

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.