PSD a stabilit un miting: Claudiu Manda a anunțat data și locul

PSD a stabilit, în cadrul CEX de la Băile Herculane, organizarea unor mitinguri în cele mai mari orașe din țară. Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a anunțat că în Craiova va fi organizat primul mare miting. Astfel, pe data de 9 decembrie, simpatizanții PSD vor ieși în stradă într-o acțiune împotriva ”statului paralel”.

Senatorul social-democrat Claudiu Manda a anunţat că pe 9 decembrie, la Craiova, va fi organizat un miting pentru a vedea în ce măsură populaţia susţine Guvernul şi măsurile aplicate de acesta.

„În weekend ne-am întâlnit, cei de la Dolj, cu toţi primarii din judeţ şi am hotărât să facem miting pe data de 9 decembrie, probabil la ora 17,30 – 18,00, la Craiova, pentru că am tot văzut că sunt mulţi oameni care vin şi în spaţiul public şi în stradă. I-am văzut ieri pe domnul Cioloş şi pe domnul Mălin Bot, susţinători ai diferitelor puncte de vedere, şi vrem să vedem dacă sunt oameni care susţin şi programul de guvernare, Guvernul, PSD şi măsurile pe care le-am luat, la un an de la alegeri”, a precizat Manda, luni, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că manifestarea va respecta toate procedurile legale, fiind solicitat acordul autorităţilor locale.

„Rămâne să vedem câţi o să iasă. La Craiova au fost în jur de 1.000 de oameni zilele trecute, cred că o să fie mult mai mulţi. (…) În primul rând vorbim de un an de zile de la guvernare, măsurile luate de acest guvern şi de această majoritate parlamentară, de propunerile asumate în campania electorală şi câte dintre ele sunt îndeplinite, pentru că vrem să vedem, inclusiv noi, parlamentarii de Dolj, dacă avem o susţinere în continuare a oamenilor care ne-au votat şi sunt vreo 140.000 de oameni”, a spus el.

Pe de altă parte, senatoarea USR, Florina Presadă, a comentat declaraţiile unor lideri PSD conform cărora protestele din ultimele zile ar fi fost politizate, fiind iniţiate de anumite organizaţii. „Aş vrea să le spun că oamenii, în secolul XXI, au învăţat să se organizeze singuri. Este vorba de organizare pe reţelele de socializare, din aproape în aproape. Această idee cum că oamenii ar fi fost mânaţi din spate de cineva, şi nu de propria lor revoltă şi indignare arată, o gândire de tip securist. Ştim că atunci se încerca inocularea acestei idei că oamenii, contra sistemului sau împotriva puterii, erau adunaţi şi mânaţi de forţe oculte, cu interese contrare celor naţionale. Numai că oamenii aceştia au înţeles foarte bine care e interesul poporului şi anume: să avem legi ale Justiţiei corecte, Justiţia să rămână independentă şi să putem pedepsi totuşi infractorii şi oamenii care fură resurse publice”, a precizat ea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.