PSD Maramureș are nevoie de experiența politică a lui Liviu Dragnea în campaniile electorale din 2016

psdMiercuri, 20 mai 2015, la București se întrunește Comitetul Executiv Național al PSD. Acesta a fost convocat de urgență în urma demisiei lui Liviu Dragnea din funcția de ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației și Publice (MDRAP), dar și din funcția de președinte executiv al PSD. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care a fost convocat la CNEx a declarat că mandatul filialei județene al social-democraților este pentru rămânerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte executiv al partidului.

”Și vineri, după ce ministrul Liviu Dragnea și-a depus demisia la nivelul Guvernului și a anunțat că va renunța și la poziția de președinte executiv al partidului, dar și luni și marți, m-am întâlnit cu toți primarii PSD din Maramureș, care mi-au confirmat sprijinul pentru Liviu Dragnea. Sunt două discuții distincte, care trebuiesc abordate diferit: poziția de ministru al MDRAP și cea de președinte executiv al PSD. În ceea ce privește demisia din Guvern, considerăm că ea vine ca un gest de onoare, pe care îl înțelegem. Considerăm că, în această poziție, PSD trebuie să susțină numirea unei persoane care să ducă mai departe proiectele ultimilor trei ani.

Având în vedere faptul că sistemul electoral din România funcționează într-un ciclu de patru ani de zile, din care deja s-au scurs trei ani, este oportun să numim în fruntea MDRAP o persoană care să cunoască în detaliu programele și proiectele deja implementate la nivelul Ministerului. Numirea unei persoane străine ar implica riscul unei altfel de abordări a Dezvoltării Regionale, cu un termen lung de implementare al unor noi proiecte. În ceea ce privește poziția politică, sperăm că Liviu Dragnea va dori să rămână în poziția de președinte executiv, deorece PSD are nevoie de experiența acestuia în campaniile electorale viitoare. Mai mult, considerăm că, în cazul său, nu se pot aplica rezoluțiile Consiliului Național care se referă la fapte de corupție, fiindcă el a fost condamnat doar pentru faptul că a îndemnat oamenii să iasă la vot, lucru pe care toți l-am făcut la acel referendum din iulie 2012”, a concluzionat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.