PSD va avea candidat PROPRIU la prezidenţiale!

Dan-ȘovaVicepreşedintele PSD, Dan Şova, a declarat joi , că PSD va avea un candidat propriu la prezidenţiale, iar între numele vehiculate în formaţiune se numără şi cel al premierului Victor Ponta.

„Cred că, în acest moment, PSD va avea candidat la prezidenţiale. Alianţa PSD-PC-UNPR va avea propriul candidat. După 25 mai, vom vedea în forurile de partid. Nu ştiu ce şanse sunt să fie Ponta, e o decizie a domniei sale. Mi-aş dori să fie candidat Victor Ponta şi am convingerea că ar câştiga. Este preşedintele PSD şi am convingerea fermă că va câştiga, dar dacă va candida dânsul sau nu e o decizie pe care trebuie să o ia personal şi apoi să decidă forurile partidului dacă e dânsul, domnul Geoană, domnul Oprescu, Isărescu“, a declarat Dan Şova, la Adevărul Live.

Întrebat dacă social-democraţii l-ar putea susţine pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Şova a răspuns că este puţin probabil.

„Tăriceanu poate fi un candidat redutabil, dar mi-e greu să cred că ar putea fi susţinut de cele trei partide. Sincer, cred că PSD, cu PC, cu UNPR va prefera pe unul din cei trei: Oprescu, Geoană, Ponta“, a mai spus el.

Totodată, Şova a vorbit despre soarta defunctei Uniuni Social Liberale şi a precizat că întrevede o refacere a alianţei, cel mai târziu după alegerile prezidenţiale.

„Noi ne-am înţeles foarte bine cu PNL. Cel puţin la nivel guvernamental, am colaborat excelent. PNL intră în Guvern pentru a-şi impune politicile, iar propunerile pe care dânşii le-au avut au fost foarte bune şi au fost şi puse în aplicare. Cred că alianţa PSD-PC-PNL, deci refacerea USL e o chestiune care ţine de logică şi de normalitate şi am convingerea că, dacă nu după europarlamentare, după prezidenţiale se va reface sigur USL“, a explicat vicepreşedintele social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.