PSSa Iustin Sigheteanul l-a instalat pe noul preot ortodox din Seini, dr. Bogdan Codre

instalare parintele CodreEveniment religios deosebit pentru bisericile creștine a fost duminică, 15 iunie 2014. O zi plină în Duminica Tuturor Sfinților pentru PSSa Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, care, după ce a fost prezent la Teghea, în județul Satu Mare, a revenit în Baia Mare și, mai apoi, pe seară, a ajuns la Seini.

La biserica ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavril” a avut loc slujba vecerniei oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul dr. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Cu această ocazie a fost instalat noul părinte paroh, Codre Ionel Bogdan, doctor în religie (muzicologie), care a primit Sfânta Evanghelie, Crucea, cheia bisericii și însemnele preotului paroh (o cruce pe care o primesc preoții la instalarea lor în parohia în care urmează să slujească).

instalare parintele Codre1Au fost prezenți la eveniment președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și senatorul PSD al Colegiului 2, Maramureș Sud, Sorin Bota, alături de gazda Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

”O mare onoare pentru comunitatea din Seini a fost ca duminică, 15 iunie, doi episcopi ai Maramureșului, atât cel ortodox, cât și cel greco-catolic, au venit să binecuvânteze cu prezența lor oamenii acestor locuri. După ce dimineață, în prezența Episcopului greco-catolic al Maramureșului, P.S. Vasile Bizău, a fost sfințit Iconostasul Bisericii Greco-Catolice, seara am fost binecuvântați de prezența Preasfințitului dr. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care a venit să-l instaleze pe noul preot paroh al bisericii ortodoxe, Ionel Bogdan Codre. Îi doresc părintelui Codre să aibă parte de pace și liniște în parohie, de credincioși cu frică de Dumnezeu și de oameni care să răspundă mereu pozitiv la orice solicitări ale bisericii”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.