Pune o coajă de banană într-un borcan plin cu apă și las-o două zile. Trucuri nebănuite care îți pot schimba viața

Cu toții mâncăm banane, sunt fructe sănătoase și gustoase, care ne țin și de foame. Și, de asemenea, cu toții aruncăm cojile de banane la gunoi. Însă e bine de știut că ele pot fi folosite ca mici trucuri pentru casă și apartament.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

E foarte simplu ce aveți de făcut. Puteți băga o coajă de banană într-un borcam plin cu apă, pe care să o lăsați timp de două zile. Apoi, turnați conținutul peste plantele pe care le aveți în casă. Acele substanțe nutritive vor ajuta plantele să supraviețuiască mai mult și le oferă un plus de energie.

Oferte Speciale in Tara si in Strainatate!“Nou, Creta cu avionul din Baia Mare”

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

De asemenea, puteți planta cojile de banane în grădină. Tăiați coaja în bucăți și apoi plantați-o. Dacă tăiați coaja, începe procesul de descompunere – și pe măsură ce această plantă se descompune, va elibera niște vitamine și nutrienți extraordinari pentru noile tale plante.

Puteți folosi cojile de banane și ca să atrageți fluturii. Dacă vă bucură prezența fluturilor în grădină, împrăștiați în diverse locuri mai multe bucățele de coji de banane; fluturii adoră acest miros dulceag.

Un alt lucru pe care probabil nu îl știați e că puteți folosi cojile de banane pentru a vă lustrui pantofii. Da, ați auzit bine. Dacă frecați suprafața pantofilor cu o coajă de banană, îi veți face să strălucească imediat. La fel funcționează și pentru lustruirea argintăriei. Vorbim de linguri, furculițe, cuțite, orice fel de tăcâmuri.

Purificarea apei: Multe studii au arătat că, oricât de surprinzător ar fi, cojile de banane absorb toxinele din râurile contaminate cu metale grele.

Le puteți folosi inclusiv pentru albirea dinților. Frecați-vă periodic dinții cu coaja de banane (partea din interior) pentru a-i albi. Și când vine vorba de îngrijirea feței vă puteți folosi de ele. Nutrienții din coaja de banană oferă enzime care îmbunătățesc sănătatea pielii. Spalați-vă bine pe față cu un săpun cu pH neutru. Masați-vă fața cu o coajă de banană și lăsați-o să se usuce, apoi clătiți-vă bine cu apă caldă.

Reduc iritațiile și mâncărimile: dacă v-a înțepat un țânțar sau o furnică, puneți o coajă de banană pe înțepătură și lăsați-o să stea câteva minute. Acesta este un remediu eficient și pentru zgârieturi minore sau iritații produse în urma contactului cu iedera otrăvitoare sau stejarul otrăvitor.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.