RAR a facut anuntul! E pentru toata lumea

Departamentul Supraveghere Piaţă al Registrului Auto Român (RAR) a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare, măsura fiind luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăţi din toată ţara, scrie News.ro.

La acţiunea de control desfăşurată de RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei, arată un comunicat al registrului, scrie News.ro.

”Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate”, arată RAR.

De asemenea RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare.

”Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate”, informează RAR.

Oficialii RAR atrag atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat.

Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

”Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, mai spun oficialii RAR.

sursa: economica.net

Loading...

1 COMENTARIU

  1. De meseriasii nu spuneti nimic, unde sunt maistrii auto ceruti de RAR numai autorizatia si dotarea conteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.