Răsturnare de situaţie! Nu carnea de şarpe ar fi cauza virusului din China. Dezvăluirile unui virusolog

Răsturnare de situaţie! Nu carnea de şarpe ar fi cauza virusului din China. Dezvăluirile unui virusolog

De la declanşarea epidemiei în China, oameni de ştiinţă au încercat să depisteze de la animal provine virusul.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Specialiştii chinezi au publicat recent un studiu în care spun că au găsit sursa: carnea de şarpe.
Însă, unii specialişti din alte ţări pun la îndoială faptul că noul virus mortal din China ar fi fost răspândit prin consumul de carne de şarpe şi arată că, potrivit unor studii de la Universitatea din Glasgow, coronavirusul nu ar fi putut proveni decât de la mamifere şi păsări.

Nu sunt dovezi că şerpii ar fi cauza„, a afirmat David Robertson, virusolog la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, pentru revista Nature, citată de Click.ro.

Agentul patogen responsabil pentru epidemie face parte dintr-o familie numită coronavirus, care include sindromul acut respirator (SARS) şi sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), precum şi cele care provoacă gripe obişnuite.

Gazda intermediară a virusului este piesa care lipseşte din acest puzzle: cum au fost infectaţi aceşti oameni?”, spune Robertson.

Nu au nicio dovadă că şerpii au fost infectaţi cu acest virus şi că au devenit gazdă„, spune şi virusologul Paulo Eduardo Brandão de la Universitatea din São Paulo care cercetează dacă este într-adevăr vorba de şerpi, adăugând că „nu există dovezi că infecţiile de tip coronavirus sunt purtate de altcineva decât de mamifere şi păsări„.

Sursa virusului, cel mai probabil, un mamifer

Cui Jie, virusolog la Institutul Pasteur din Shanghai, susţine că un mamifer este, cel mai probabil, sursa virusului. El a făcut parte din echipa care a depistat că virusurile SARS provin de la liliecii dintr-o peşteră aflată în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei în 2017.

SARS şi 2019-nCoV fac parte dintr-o subgrupă numită betacoronavirus. Cercetările efectuate în 2002-2003 în timpul epidemiei SARS au arătat că astfel de infecţii apar doar la mamifere. „Cu siguranţă 2019-nCoV este un virus provenit de la mamifere„, afirmă Cui.Sursa: romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.