RAZIE PE ȘOSELE din Maramureş. 250 autoturisme au fost verificate într-o singură zi . AFLA ce verifica poliţiştii maramureşeni

razie-de-amploare-peste-1000-de-politisti-au-iesit-in-strada-pentru-a-ii-verifica-pe-soferiRAZIE PE ȘOSELE din Maramureş. 250 autoturisme au fost verificate într-o singură zi . AFLA ce verifica poliţiştii maramureşeni

În cadrul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe raza judeţului, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 269 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 127 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42 000 de lei, au fost reţinute 5 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

 Ieri, între orele 13.00 – 15.00, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu autospecialele dotate cu aparatură video radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, în doar două ore de acţiune poliţiştii au oprit petru control 269 de autovehicule care se deplasau pe raza municipiului Baia Mare sau pe D.N.1C. Baia Mare – Buciumi şi Baia Mare – Ilba, D.N. 18 Baia Mare – Baia Sprie, D.N. 18 Baia Mare – Cărbunari, D.J. 182B Baia Mare – Săcălăşeni şi D.J.193 Hideaga – Ardusat. Pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/ 2002  privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 127 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, factor principal în producereade accidente rutiere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 42 000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi să acorde atenţie sporită pietonilor! Drum bun, fără evenimente rutiere!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.