Reabilitare bloc de locuințe sociale strada Luminișului 13 A, Baia Mare

Municipiul Baia Mare a semnat în data de 04.10.2018 contractul de finanţare aferent cererii de finanțare nr. NV/MM/2016/3/3.1/B/1/1101/03.10.2017, pentru implementarea proiectuluiReabilitare bloc de locuințe sociale strada Luminișului 13 A,  Baia Mare” , cod SMIS 117371, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B – Clădiri Publice.

 Obiectivul general:

Creșterea eficienței energetice a unui bloc de locuințe sociale, Luminișului 13 A aparținând administrației publice locale Baia Mare, prin lucrări de reabilitare termică și utilizarea energiei din surse regenerabile în acestă cladire, având ca efect gestionarea inteligentă a energiei, reducerea emisiilor de CO2, îmbunătățirea aspectului urbanistic, creșterea valorii arhitecturale a Municipiului Baia Mare, îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor vulnerabile, precum și reducerea efortului bugetar datorită scăderii cheltuielilor cu utilitățile aferente clădirii care fac obiectul acestei investiții.

Obiective specifice:

1.Creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie termică pentru încălzirea spațiilor cu 36,52 % la blocul de locuințe sociale – Luminișului 13A, prin reabilitarea/ anveloparea termică, modernizarea instalației de iluminat și a instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire și apă caldă de consum;

  1. Reducerea consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu și producerea de energie din surse regenerabile la un nivel de 29.74% din total consum de energie primară al clădirii reabilitate;
  2. Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru 279 persoane aparținând grupurilor vulnerabile, prin asigurarea unor condiții adecvate de locuire socială, sporirea confortului interior și reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă menajeră.

 Valoarea proiectului: 3.924.101,40 lei

Valoare nerambursabilă: 2.994.259,87 lei

Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni.

Data finalizării proiectului este 30.09.2020.

Primarul Municipiului Baia Mare

Dr. Ec. Cătălin Cherecheş

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.