Remus Pricopie: Biblioteca Centrală Universitară este un simbol al democraţiei româneşti

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat vineri, 9 mai, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, la simpozionul festiv „Carol I, o viaţă dedicată României!”. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea Palatului Bibliotecii, extins pentru a răspunde nevoii de studiu a studenţilor de la acea vreme.

În prezența Alteţelor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu, dar și ale unor personalităţi marcante ale spațiului universitar, ministrul Educaţiei Naţionale a subliniat importanţa Bibliotecii Centrale Universitare pentru învăţământul superior românesc. De asemenea, ministrul Remus Pricopie a evocat rolul pe care Regele Carol I l-a avut în construcţia sistemului de învăţământ, de la cel primar, până la cel universitar, şi în ridicarea, prin educaţie, a poporului român.

În egală măsură, ministrul Remus Pricopie a evidenţiat sacrificiul simbolic al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru democrație. „Atunci când vorbim despre instituţiile-fundament ale democraţiei, biblioteca trebuie să figureze printre acestea, pentru că biblioteca înseamnă înălţarea unui popor. În cazul nostru, Biblioteca Centrală Universitară este un simbol al democraţiei, având în vedere pierderile suferite în decembrie 1989.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.