Remus Pricopie: „Nu apar materii noi la ciclul primar în structura curriculară a noului an şcolar”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat vineri, la Constanţa, că în structura curriculară a noului an şcolar 2014-2015 nu vor fi materii noi pentru învăţământul din ciclul primar.
„Nu sunt materii noi la învăţământul primar, sunt doar materii opţionale noi şi este normal şi o să creştem numărul de opţionale nu numai pe primar, ci pe toate ciclurile. De fapt, în anii următori va trebui să avem o reaşezare în special la nivelul liceului. Cu ocazia noilor planuri cadru şi programe aprobate vom încerca să creştem numărul de opţionale pentru elevii de liceu, în special pentru clasele a XI-a şi a XII-a, pentru că este normal aşa. Elevii din aceste clase deja se orientează pentru o anumită profesie, pentru un anumit domeniu şi este normal să-i dai posibilitatea elevului, evident, în urma discuţiei cu părinţii, să se orienteze către o disciplină sau alta”, a spus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a afirmat că în prima zi din noul an şcolar vor putea primi noile manuale digitale doar elevii din clasele I şi a II-a ale ciclului primar. „Dacă vorbim de manualele de la clasa a III-a până la a XII-a, nu sunt modificări, adică din păcate venim tot cu manuale vechi, unele chiar de peste 10-12 ani. Dacă vorbim de manualele pentru clasa I şi a II-a, conform procedurilor legale, suntem obligaţi să aşteptăm decizia Consiliului Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, ştiţi bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înşel, care au fost conexate. Urmează o decizie a instanţei şi nu ne putem pronunţa înainte de aceasta, dar eu cred că vom merge în direcţia bună şi că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital pentru că nu cred că-şi imaginează cineva că de astăzi până pe 15 septembrie se pot tipări sau distribui 800.000-900.000 de manuale . Dacă decizia e pozitivă atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele”, a conchis Remus Pricopie.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Noile manuale pentri clasa I si a II-a nu au ajuns inca in scoli si mai sunt doar cateva zile pana la inceperea noului an scolar… Cand vor ajunge???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.