Reprezentanții Avocatului Poporului vin în Maramureș. Care va fi programul cu publicul?

Reprezentantii Institutiei Avocatul Poporului și ai Avocatului Copilului – Biroul
Teritorial Cluj vor acorda audiente cetatenilor judetului Maramures, miercuri, 6 aprilie 2022, intre orele 11.00-13.00.
Audientele vor avea loc la sediul Institutiei Prefectului – Judetul Maramures. In acest scop, persoanele interesate sunt invitate sa se inscrie in audienta, personal sau la numarul de telefon 0262 215001 pus la dispozitie de Institutia Prefectului – Judetul Maramures.
Mentionam faptul ca, potrivit dispozifiilor Legii nr. 35/1997 cu modificarile si
completarile ulterioare, AvocatuI Poporului examineaza cererile care au ca obiect sesizarea incalcarii drepturilor si Iibertatilor cetatenesti prin acte sau fapte administrative, de catre autoritati ale administratiei publice si regii autonome. In conformitate cu dispozitiile art. 13 din acelasi act normativ, AvocatuI Copilului actioneaza in scopul promovarii si protejarii
drepturilor copiilor in varsta de pana la 18 ani, sustine si incurajeaza respectarea si promovarea drepturilor copiilor. De asemenea, potrivit art. 17, alin. 5, al legii mentionate, nu fac obiectul activitatii institutiei AvocatuI Poporului si vor fi respinse fara motivare cererile privind actele emise de Camera Deputatilor, de Senat sau de Parlament, actele si faptele deputatilor si senatorilor, ale Presedintelui Romaniei si ale Guvernului, precum si ale Curtii Constituționale, ale presedintelui Consiliului Legislativ si ale autoritatii judecatoresti. De asemenea, AvocatuI Poporului nu are competenta de a media conflicte intre persoane fizice sau intre persoane fizice si persoane juridice de drept privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.