Republica Moldova/Alegeri: PSRM și PCRM, pe primele locuri în preferințele electoratului (date parțiale)

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se situează pe primul loc în preferințele electoratului, obținând, duminică, cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, după procesarea datelor din 45% dintre secțiile de votare.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova, PSRM, condus de Igor Dodon, a primit voturile a 22,43% dintre alegători.

Pe poziția a doua se situează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, prezidat de Vladimir Voronin. Acesta a fost susținut de 19,42% din electorat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova, al fostului premier Vlad Filat, se află pe locul al treilea, cu 17,99%, în timp ce Partidul Democrat din Moldova, al lui Marian Lupu, ocupă locul al patrulea cu 16,45% din voturi.

Totodată, Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a luat 7,15% din sufragii, iar Partidul Comunist Reformator a obținut 5,75%.

Prezența la vot la alegerile parlamentare din Republica Moldova a fost de 55,86% din totalul celor 3,2 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.