REVINE CANICULA! Vezi cum va fi vremea timp de două săptămâni pe fiecare regiune în parte!

caniculaMeteorologii au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, valabilă pentru toate regiunile ţării. Astfel, în aproape toată ţara vor fi temperaturi mari şi ploi foarte puţine.

PROGNOZA METEO BANAT

Temperaturile vor creştere de la 32 de grade în data de 3 august la aproximativ 36 de grade în zilele de

6 – 7 august.

8 – 10 august, maximele vor fi de 33…35 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic ridicat, local canicular.

În perioada 4 – 7 august, dar şi în a doua săptămână a intervalului, în medie de 18…19 grade, însă local temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

9 -11 august – 16…17 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe parcursul celor două săptămâni, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurtă durată.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

6 – 8 august medii de 32…34 de grade.

Va urma o uşoară diminuare a regimului termic diurn în perioada 9 -10 august, când maximele vor fi de 33…35 de grade

O uşoară răcorire va fi posibilă în perioada 9 – 12 august când vor fi aproximativ 17 grade, în medie, pe regiune.

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric se va menţine deficitar, doar izolat fiind estimate ploi slabe, de scurtă durată, cel mai probabil în perioada 11 – 13 august.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În intervalul 3 – 7 august vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel, urmând a creşte de la o medie de 30…31 de grade la aproximativ 34 de grade în data de 6 august. Va urma o uşoară diminuare a regimului temperaturilor în perioada 8 -10 august, când maximele vor fi în jurul a 32 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic foarte ridicat, local canicular. În privinţa regimul valorilor nocturne, acestea vor fi în medie de 12…13 grade în primele nopţi, dar şi în perioada 9 – 11 august, când în depresiuni vor fi şi valori mai mici de 10 grade, iar în restul perioadei media regională va fi de 14…15 grade. Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă pe parcursul intervalului de referinţă, ploi de scurtă durată fiind de aşteptat izolat, în special în zonele mai înalte de relief, în perioada 11 – 13 august.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Media maximelor termice va fi în creştere de la 31 de grade în data de 3 august la aproximativ 35 de grade în data de 7 august. O uşoară scădere de temperatură în perioada 8 – 10 august, când maximele vor fi de 33…34 de grade, tendinţa pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistenţă a unui regim termic ridicat, local canicular. Valorile termice nocturne vor fi în medie de 15…17 grade, ceva mai scăzute în primele nopţi, dar şi în perioada 9 – 11 august. Pe parcursul celor două săptămâni regimul pluviometric se va menţine deficitar, cu probabilitate foarte redusă pentru ploi izolate, de scurtă durată, în special în zonele mai înalte de relief.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În intervalul 3 – 7 august vremea va continua să se încălzească de la o zi la alta avand 30…31 de grade Tendinţa pentru restul intervalului fiind de persistenţă a unui regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibilă uşoară răcorire în jurul datei de 8 august. Aceeaşi evoluţie este estimată şi în regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14…15 grade în primele nopţi şi 16…18 grade în restul perioadei. Regimul pluviometric se menţine deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

În general vom avea o medie de 30…32 de grade, iar în vestul zonei izolat va fi caniculă, cel mai probabil în a doua săptămână. Minimele termice vor fi de 20…22 de grade, valori mai mici (aproximativ 19 grade, medie regională) urmând a se înregistra în primele nopţi. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, averse slabe fiind posibile izolat doar în data de 5 august.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Maxime termice în medie de 33…34 de grade. Pe parcursul primei săptămâni va fi caniculă izolat la câmpie, iar în cea de-a doua, estimările prognostice indică un posibil val de căldură mai intens şi persistent. Media minimelor termice va fi de 17…19 grade, dar în zonele joase de relief vor fi şi nopţi tropicale, când local temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar izolat, în estul şi în sudul extrem al regiunii, fiind posibile averse slabe în zilele de 5 şi 6 august.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Maximele vor fi între 21 şi 24 de grade, iar minimele de 13…14 grade, mai scăzute în primele nopţi. Intervalul de referinţă va fi caracterizat de un regim pluviometric în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind de aşteptat doar izolat, în special în jurul datei de 6 august, scrie REALITATEA.NET

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.