Revoltă în PNL.Primarii PNL, nu vor alegeri în două tururi pentru edili și șefi de CJ

Primarii PNL, revoltă față de propunerea Blaga-Gorghiu: nu vor alegeri în două tururi pentru edili și șefi de CJ.

Reprezentanții tuturor partidelor au votat, luni, în cadrul unei reuniuni a Asociației Municipiilor, pentru menținerea procedurii de alegere a primarilor și șefilor de Consilii Județene într-un singur tur, spun surse DC News.

Voința edililor liberali din municipii intră în coliziune cu propunerea conducerii bicefacele a noului PNL.

Co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga  au declarat, la 5 ianuarie, într-o conferință comună de presă, că PNL vrea ca primarii și șefii de Consilii Județene să fie aleși în două tururi de scrutin.

Vasile Blaga a precizat că PNL va cere conducerii Parlamentului să pună pe ordinea de zi din această sesiune un proiect de lege pentru schimbarea legislației electorale.

În aceeași conferință de presă, Blaga și Gorghiu au anunțat că PNL propune sistem mixt la parlamentare, adică vot uninominal plus vot pe liste. În acest scop, PNL va cere conducerii Camerei Deputaților reunirea Comisiei care se ocupă de codul electoral în 26 ianuarie, au precizat liderii liberali.

În septembrie 2013, 63 de senatori şi deputaţi PNL au depus un proiect de modificare a legii administraţiei publice locale, fiind operate o serie de modificări în ceea ce priveşte alegerea primarilor şi a şefilor consiliilor judeţene.  Iniţiatorii propuneau revenirea la sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine 50% plus unu din voturi, dar şi la sistemul alegerii preşedinţilor Consiliilor Judeţene prin vot indirect de către consilierii judeţeni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.