Revolta părinților în Borșa! Laptele și cornul din școli, necomestibile!

lapteNimic nu e mai periculos decât un părinte care luptă pentru sănătatea și integritatea copilului său. Atunci, nimic și nimeni nu îi mai stă în cale și niciun gest nu este suficient pentru a face dreptate! Amploarea pe care o poate lua o revoltă a părinților a fost luată mereu în calcul de către orice unitate de învățământ, iar profesorii, prin vocea directorilor, au fost întotdeauna sfătuiți să încerce să rezolve doleanțele (pertinente) ale aparținătorilor copiilor, pentru ca un caz care poate fi aplanat la nivel de școală să nu ia amploare județeană sau chiar națională.

În orașul Borșa, o astfel de revoltă stă să izbucnească la prima scânteie. Ceea ce azi arde mocnit, mâine ar putea să cuprindă întreaga comunitate. Am fost contactați, pe adresa redacției, de câțiva părinți ai elevilor borșeni, care ne-au reclamat faptul că, în localitate, laptele și cornul ajung necomestibile pe bănci. Școala a început doar cu trei săptămâni în umă, laptele și cornul se distribuie de numai două săptămâni, însă în Borșa supărarea este în creștere. Și, potrivit informațiilor primite, firma de distribuție a cornului, originară din Baia Sprie, trimite aceste produse în Borșa doar o dată pe săptămână, rareori de două ori, deși cornurile, spre exemplu, au o valabilitate de 48 de ore.

Părinții reclamă faptul că, pe foliile în care se află cornurile nu este inscripționat termenul de valabilitate, iar atunci când au cerut socoteală producătorului de panificație, li s-a reproșat faptul că dacă vor face valuri, copiii lor vor rămâne fără acest drept. ”Care drept, dacă cornurile sunt fie mucegăite, fie tari ca piatra? Oricum nu sunt comestibile, i-am spus copilului meu să nu mănânce așa ceva, s-ar putea îmbolnăvi! Am sesizat și Direcția de Sănătate Publică, ne vom adresa și Oficiului pentru Protecția Consumatorului, nu putem să ne trimitem copiii la școală pentru a-i îmbolnăvi cu alimente alterate. Cornurile sunt expirate și mucegăite, iar laptele este imposibil de consumat. Faptul că locuim în Borșa nu ar trebui să fie un impediment. Copiii noștri au drepturi egale cu orice alt copil din Maramureș. Iar dacă s-a stabilit să primească lapte și corn proaspăt, în fiecare zi, avem pretenția să fie așa!”, a explicat Maria H.

Un alt părinte a arătat faptul că, până anul trecut, licitația pentru lapte și corn a fost câștigată de firme din Vișeu sau Borșa și nu au fost înregistrate astfel de probleme. Dacă reclamațiile sunt reale, atunci administrația publică locală ar trebui să se autosesizeze și să ceara lămuriri suplimentare Consiliului Județean Maramureș, cel care a supervizat licitațiile pentru lapte și corn în județ, precum și Prefecturii Maramureș.

foto:arhiva

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.