„Revoluţie” pe străzile din Baia Mare. Vezi ce trasee intră în reparaţii în perioada următoare

În perioada imediat următoare mai multe străzi importante din municipiul Baia Mare vor intra în reparaţii. Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare a dezvăluit costurile lucrărilor de plombare făcute în această primăvară pe mai multe artere din oraş, costuri extrem de ridicate pentru lucrări făcute de mântuială.

„În perioada iunie-iulie 2017 vor fi demarate lucrări de reparații în infrastructură. Am realizat în acest sens un program de lucrări, program gândit împreună cu constructorii dar și colegii mei din primărie. Odată cu întoarcerea mea în primărie am văzut multe lucruri care m-au deranjat din punct de vedere economic. Mai exact, costurile plătite pentru plombări, 200.000 de lei, a reprezentat și costurile suportate de Administrația Locală pentru asfaltarea integrală a Bulevardului București”, a precizat Cătălin Cherecheş.

Acesta a dezvăluit într-o conferinţă de presă graficul reparaţiilor şi zonele care vor fi afectate.

Lucrările efectuate în perioada iunie – iulie vor fi realizate pe următoarele străzi ale municipiului Baia Mare: Strada 22 Decembrie va intra într-un proces de modernizare completă, respectiv bordurare, reabilitare carosabil și trotuare, asfaltare carosabil și trotuare şi va fi amenajată şi parcarea aferentă  Piaței Revoluției.

„Proiectul privind reabilitarea Pieței Revoluției a fost de două ori licitat în 2015 însă nici o ofertă nu a fost conformă. În toamnă, se va reveni asupra licitației dar până atunci parcarea va fi modernizată”, a subliniat Cherecheş.

Pe Strada Culturiivor fi efectuate lucrări de reabilitare, bordurare, carosabil, parcări, trotuare, accesul la blocuri și instituții, realizarea pistei de biciclete, amenajare zone verzi iar pe Strada Gheorghe Șincai se va face înlocuirea pavajului pietonal din perimetrul cuprins între Piața Revoluției și Poliția Municipiului Baia Mare, reabilitarea parcului de lângă primărie.

„Pe străzile Victor Babeș și Iuliu Maniu, lucrările începute la infrastructură în 2016 și oprite vor fi finalizate acum. În zonă, va fi amplasată inclusiv o statuie cu bustul lui Iuliu Maniu, fapt pentru care îi mulțumesc Asociației Sălăjenilor și domnului Ioan Marchiș”, a mai adăugat Cătălin Cherecheş.

Lucrări de asfaltare integrală se vor face pe străzile Sebeșului, Coltău, Nucului, Hija, Prunului, Hornului. De asemenea, Strada Hortensiei va intra într-un proces de reabilitare integrală a străzii, schimbare de borduri, sens giratoriu la intersecția cu Strada Rozelor, asfaltare parcări, carosabil și trotuare.

Şi în alte zone intens circulate din Baia Mare se vor face lucrări de reamenajare, reabilitare şi asfaltare.

„Tot în această perioadă vor fi finalizate lucrările pe Bulevardul București, reamenajarea zonei Semilună și realizarea unei parcări cu 45 de locuri în acest perimetru. Pe
Strada Valea Borcutului se vor face lucrări de lărgire a tronsonului rutier, asfaltare carosabil, trotuare precum și realizarea pistei de biciclete. Se va face verificarea, înlocuirea precum și ridicarea la cotă a gurilor de canal şi mutarea stâlpilor din zona sensului giratoriu de la intersecția Bulevardului București cu Strada Mărgeanului”, a subliniat Cătălin Cherecheş.

Pe Strada Progresului se vor înlocuire borduri, vor fi asfaltate trotuare și carosabilul în perimetrul dintre Strada Școlii și Bulevardul Unirii.

„Realizarea unui sens giratoriu atât la Metro cât și în zona Italsofa, lucrare care urmează să fie finalizată în termen de o lună și demarată în parteneriat cu CNADR. Va fi demarată şi licitaţia pentru lucrările de reparații dar și întreținere a drumurilor, procedură care urmează a fi finalizată în luna septembrie”, a mai dezvăluit Cherecheş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.