REZULTATE ALEGERI SUA 2018: Democraţii obţin Camera Reprezentanţilor, Senatul rămâne al republicatilor

Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi, arată proiecţiile, transmite BBC News. Şi proiecţii Fox News şi ale altor publicaţii americane confirmă că democraţii preiau controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat, Reuters văzând rezultatul ca fiind o lovitură dură aplicată preşedintelui Donald Trump.
Camera Reprezentanţilor din SUA va trece sub controlul democraţilor, în timp ce republicanii preşedintelui Donald Trump ar urma să îşi păstreze majoritatea în Senat, au anunţat posturile de televiziune CNN, Fox News şi ABC, preluate de agenţiile internaţionale de presă.

„Un succes imens în seara asta. Vă mulţumesc tuturor!”, a scris Trump pe Twitter, în singura sa reacţie de după apariţia previziunilor, fără a vorbi însă şi despre pierderea suferită de partidul său în Camera Reprezentanţilor.

În acelaşi timp, Casa Albă a anunţat că Trump i-a sunat pe principalii lideri ai republicanilor şi democraţilor.

Donald Trump a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care rezultatele parţiale indică o majoritate democrată în această cameră, a anunţat Drew Hammill, adjunctul şefului de cabinet al lui Pelosi. Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.