Rezultate în domeniul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase

Armament-599x475La nivelul județului Maramureș,  pe  parcursul primelor 10 luni ale anului  2014, activitatea poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase s-a focalizat pe îndeplinirea  obiectivelor propuse  pentru contracararea fenomenului infracțional pe liniile de muncă specifice. Poliţiştii au acţionat cu profesionalism, operativitate, fermitate şi eficienţă pe raza de competenţă, astfel încât să obțină asigurarea climatului de siguranță civică al cetățenilor pe domeniul de activitate.

Activitatea de prevenire a avut ca principal scop prevenirea producerii unor evenimente negative, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite la regimul armelor, materiilor explozive, substanţelor periculoase, braconajelor. În această perioadă, poliţiştii serviciului au iniţiat 42 acțiuni locale şi au participat la alte 12 acțiuni naționale.

În cadrul acestor acțiuni au fost efectuate peste 200 de  controale pe liniile de muncă specifice,  fiind  constatate 287 de infracțiuni și aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale.

În vederea aplicării prevederilor Legii 407/2006 privind organizarea şi practicarea vânătorii,  precum şi pentru conservarea biodiversităţii faunistice, poliţiştii Serviciului AESP, împreună cu reprezentanţii altor instituţii care au competenţe în prevenirea şi combaterea actelor de braconaj cinegetic (Garda de Mediu Maramureş şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj), au efectuat 60 de controale în zonele cu risc criminogen, inclusiv pe fondurile cinegetice, ocazie cu care au fost  ridicate 30 capcane neautorizate, peste 300 kg carne de vânat, fiind constatate 119 infracţiuni. De asemenea au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 de lei.

Poliţiştii au efectuat 12 percheziţii domiciliare,  au ridicat 19 arme din care  două arme neletale cu aer comprimat şi 17 arme letale de vânătoare, 30 buc cartuşe de diferite calibre, 20 buc trofee şi  opt piei de la exemplare de interes cinegetic.

În prezent, pe această linie de muncă se află în desfăşurare Planul Naţional de Acţiune ,,CINEGETIC 2014” pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic şi Planul Naţional de Acţiune FOC DE ARTIFICII 2014/2015 pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.